2012-07-16 16:53:02
Φωτογραφία για Έρχονται κατασχέσεις για το χαράτσι στα ακίνητα
Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα ταχυδρομηθούν στο τέλος Ιουλίου ενσωματώνεται η πρώτη δόση για το χαράτσι στα ακίνητα. Οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα έχει ενσωματωθεί και το τέλος ακινήτων για το 2012, θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου, με την κυβέρνηση να στοχεύει σε έσοδα ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Κι αν στο θέμα της διακοπής του ρεύματος κάναμε… προόδους καθώς έχει εκλείψει πλέον το ενδεχόμενο, για όσους φορολογουμένους δεν πληρώσουν το χαράτσι, η εφορία δεν θα τους... ξεχάσει.

Οι απλήρωτες οφειλές θα μεταβιβάζονται στις εφορίες, που θα διαθέτουν τα μέσα και θα έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων!

Δηλαδή, οι υπηρεσίες του υπουργείο Οικονομικών θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τη διαδικασία που ακολουθείται και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και σε περίπτωση μη εξόφλησης του ΕΤΑΚ να το διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.

Να σημειωθεί ότι για φέτος η εξόφληση του τέλους θα γίνει σε 5 δόσεις και όχι σε 3, όπως έγινε πέρυσι.
Έθνος
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ