2012-07-16 16:51:46
Φωτογραφία για Ισπανία: Για γενική απεργία προειδοποιεί το συνδικάτο CCOO
Μία γενική απεργία στη Ισπανία "θα είναι αναπόφευκτη", εάν η κυβέρνηση διατηρήσει τα μέτρα λιτότητας με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, προειδοποίησε σήμερα ο Ιγκνάθιο Φερνάντεθ Τόχο, γενικός γραμματέας του CCOO του ενός από τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας.

"Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τα μέσα για την αποφυγή της. Δεν απορρίπτω την απεργία, διότι η κοινωνία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Εάν η κυβέρνηση μάς αναγκάσει, και φοβάμαι ότι αυτό κάνει, θα είναι αναπόφευκτο να συμβεί", δήλωσε στο ισπανικό ραδιόφωνο ο Τόχο.

Οι αυθόρμητες διαδηλώσεις, όπως αυτές που οργανώθηκαν χθες το βράδυ μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη Μαδρίτη, αντικατοπτρίζουν μία αυξανόμενη δυσφορία της κοινωνίας που συνδυάζεται με την αγανάκτηση", είπε.

Εκτιμώντας ότι η συνδικαλιστική ενότητα είναι "απολύτως απαραίτητη", δήλωσε ότι "το συνδικάτο του θα συναντηθεί με τα άλλα συνδικάτα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών "για τον συντονισμό μίας απάντησης των πολιτών".


Μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση νέου προγράμματος λιτότητας ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που πλήττει ολόκληρη την κοινωνία κυρίως μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, η οργή κλιμακώνεται στην Ισπανία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πλήττονται από την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας , έπειτα από τη μείωση κατά 5% των μισθών το 2010 και το πάγωμα που ακολούθησε.

Ακόμη μία διαδήλωση οργανώνεται σήμερα στη Μαδρίτη από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης υπό τη λέξη κλειδί "#graciasfuncionarios". Τα συνδικάτα CCOO και UGT οργανώνουν διαδηλώσεις την Πέμπτη.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ