2012-07-16 16:55:37
Φωτογραφία για Μέρκελ: Το πρόβλημα της Ελλάδας θα έχει λυθεί πριν τις γερμανικές εκλογές
«Το πρόβλημα της Ελλάδας θα έχει λυθεί πριν τις γερμανικές εκλογές» ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της χθες βράδυ στο ZDF!

Αν και απέφευγε να κάνει συγκεκριμένα σχόλια σχετικά με τον πρόγραμμα της Ελλάδας, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως θα περιμένει την έκθεση της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων προτού αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Ανέφερε επίσης ότι η Γερμανία δείχνει πάντα αλληλεγγύη αλλά όπως τόνισε «πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες», σημειώνοντας ότι θα περιμένει «μερικές εβδομάδες ακόμα».

Πάντως, από την πλευρά του ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας Χορστ Ζέεχοφερ με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση έδειξε την πόρτα της εξόδου στην Ελλάδα.

«Δεν θα ήταν το τέλος της Ευρώπης, ούτε του ευρώ», υποστήριξε ο Ζέεχοφερ στην εκπομπή Bericht aus Berlin.

«Όταν διαπιστώνεται ότι κάποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να εκπληρώσει τους όρους, τότε δεν έχει νόημα να δίνεις χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο», πρόσθεσε.


Πάντως στη συνέντευξη που έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι υποχώρησε από τις βασικές της θέσεις στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Όσον αφορά στην Ισπανία, είπε ότι τα δάνεια που θα παρασχεθούν στην χώρα μέσω των ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης για την στήριξη των τραπεζών της, θα έχουν την εγγύηση της ισπανικής κυβέρνησης. Όπως εξήγησε η ίδια, η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για απευθείας δανεισμό των τραπεζών από τον μηχανισμό στήριξης στο μέλλον, δεν σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εγγυηθούν αυτά τα δάνεια.

«Σύμφωνα με τους κανόνες, η ισπανική κυβέρνηση έχει φυσικά την ευθύνη του προγράμματος της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ ενώ υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση που να αναφέρεται σε αλλαγή των όρων της ευθύνης.
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ