2012-07-16 17:47:04
Φωτογραφία για Στον Βόλο ο Υφυπουργός Εξωτερικών για το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο - Αντάμωμα των Θεσσαλών [video]
Το γεγονός ότι ο ρόλος των Ελλήνων της διασποράς είναι πολύ σημαντικός και μπορούν να επηρεάσουν θετικά κρίσιμες αποφάσεις υπέρ της χώρας μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τονίστηκε, από τον υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Τσιάρα, στο 4ο Παγκόσμιο Συνέριο - Αντάμωμα των Θεσσαλών, που ξεκίνησε τις εργασίες του το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου.

Η ομογένεια υπήρξε διαχρονικά, μια εξαιρετικά μεγάλη δύναμη της πατρίδας μας, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, που επισήμανε ότι «σήμερα είναι η στιγμή που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τη δύναμη αυτή και η αξιοποίησή της, αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα της πολιτικής μας».

Επίσης, εκτίμησε ό,τι κρίσιμες αποφάσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορούν να επηρεαστούν θετικά υπέρ της πατρίδας μας, μόνο μέσα από τον κυρίαρχο ρόλο των Ελληνικών κοινοτήτων, ενώ απήυθυνε κάλεσμα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, όπου κι αν βρίσκονται, να γίνουν πρεσβευτές της πατρίδας μας στον δύσκολο δρόμο της ανάτασης, του επαναπροσδιορισμού και κυρίως της προσπάθειας να σωθεί οικονομικά η πατρίδα μας.


Τέλος, η γραμματέας της Συνομοσπονδίας Μαρία Μπακλαβά - Στρατίκη, κατά την ομιλία της τόνισε πως αν και ο τίτλος του 4ου Παγκόσμιου συνεδρίου είναι «Ελληνικές γέφυρες σωτηρίας με εμπειρίες και γνώσεις απ’ όλο τον κόσμο», ωστόσο «δεν ψάχνουμε για σωτήρες. Αυτό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα σαν χώρα είναι μόνο η δουλειά, η διάθεση, η αγάπη για την πατρίδα μας, οι εμπειρίες και η γνώση. Αυτό είναι η παρακαταθήκη μας».

Το μήνυμα, ανέφερε είναι πολύ δυνατό και η σύγχρονη Αργώ θα ξεκινήσει από δω και θα μεταφέρει το μήνυμα ομόνοιας, ενότητας, συστράτευσης και διάθεσης για δουλειά.

 
e-volos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ