2012-07-16 21:31:07
Φωτογραφία για ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΙΓΜΑ... ΑΛΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΚΑΦΚΑΖ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 *ΒΙΝΤΕΟ*
Με νίκη θα αποχαιρετίσει την Αυστρία ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 1-0 της Αλάνια Βλαντικαφκάζ στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας των ερυθρόλευκων, με σκόρερ τον Τζιμπούρ στο 13ο λεπτό του αγώνα.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορούν να κρατήσουν την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου, παρόλο που σε αυτό δεν σκόραραν. Δημιούργησαν όμως περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα αμυντικά, επηρεασμένοι… θετικά από την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να παίξει με έναν αμυντικό χαφ και δύο δημιουργικούς μέσους.

Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν αλλά τις περισσότερες φορές περίμεναν τους παίκτες της Αλάνια στη μεσαία γραμμή, από όπου και άρχιζαν το πρέσινγκ με σκοπό να ανακόψουν τις επιθέσεις των Ρώσων, πιέζοντας όμως σε λιγότερα μέτρα με την γραμμή άμυνας να έχει ανέβει και οι αποστάσεις από τις άλλες γραμμές να είναι μικρές.

Περισσότερο κινητικοί οι Ρώσοι προσπαθούσαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να βρεθούν μπροστά από την εστία του Κάρολ, αλλά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε γρήγορα και κατάφερε να προηγηθεί με τον Τζιμπούρ στο 13ο λεπτό, όταν ο Παπάζογλου έβγαλε τη βαθιά μπαλιά στη μεγάλη περιοχή των Ρώσων και ο Αλγερινός εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των αμυντικών της αντιπάλου πιάνοντας εξαιρετικό βολέ και στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα των Ρώσων.

Οι παίκτες της Αλάνια κέρδισαν μέτρα και προσπάθησαν να απειλήσουν και πάλι την εστία του Κάρολ και μάλιστα δύο φορές κατάφεραν να φτάσουν σε θέση βολής αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Κάρολ νίκησε τον Πρίσκιν.

Εκτός αυτών των δύο περιπτώσεων οι ερυθρόλευκοι δεν κινδύνεψαν, με τον Κάρολ να καθοδηγεί τους αμυντικούς του.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο, με τις αλλαγές του Ζαρντίμ να δίνουν… πνοή και ταχύτητα στους ερυθρόλευκους.

Ο Μοντέστο έμεινε το μόνο αμυντικό χαφ και η είσοδος των Σουμπίνιο και Τάττου βοήθησαν τους ερυθρόλευκους να κερδίσουν μέτρα και να φτάσουν περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή, Έτσι οι παίκτες του Ζαρντίμ έγιναν αρκετά απειλητικοί διορθώνοντας την επιθετική… αδυναμία του πρώτου ημιχρόνου.

Αποτέλεσμα αυτού μια καλή φάση με το σουτ του Τζιμπούρ στην κλειστή γωνία να το σταματά ο τερματοφύλακας της Αλάνια και τους Ρώσους να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να απαντούν με ένα δοκάρι.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και ενώ αμυντικά παρέμειναν το ίδιο καλοί, επιθετικά ήταν περισσότερο απειλητικοί, με τον Πάντελιτς σε τρεις φορές να βρίσκεται σε καλή θέση
. Στις δύο, τα σουτ του, τα σταμάτησε αλλά με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Αλάνια και τον Σέρβο να γίνεται και δημιουργός βγάζοντας ωραία σέντρα στον Καραγκούνη, η κεφαλιά του οποίου όμως κατέληξε άουτ.

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά όποτε κατάφεραν να προσπελάσουν το αμυντικό κεντρικό δίδυμο των ερυθρόλευκων έπεσαν πάνω στον εντυπωσιακό Μέγιερι.

Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στα φιλικά, κόντρα σε μία ομάδα που ξεκινά τα επίσημα παιχνίδια της σε λίγες μέρες.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανωλάς, Σιόβας, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μοδέστο, Φέϊσα, Ντιόγκο, Βλαχοδήμος, Αμπντούν, Τζιμπούρ.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Χαβίτο, Τάτος, Καραγκούνης, Πάντελιτς, Σουμπίνιο.

Αλάνια Βλάντικαφκάζ: Κόμιτς, Κοζίν, Μπουλγκάρου, Γκριγκόριεφ, Καρντόσο, Τσαρικάεφ, Σέμπερας, Νέκοφ, Γκετέριεφ, Κουμπούλοφ, Πρίτσκιν.

Δείτε το γκολ και τα highlights του αγώνα:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ