2012-07-16 23:49:02
Φωτογραφία για Τραγική κατάσταση με τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς – χιλιάδες παιδιά εκτός
Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες οικογένειες, τα παιδιά των οποίων δεν μπορούν να γίνουν δεκτά σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Βασικοί λόγοι είναι η αύξηση των αιτήσεων, οι περικοπές σε συμβασιούχους αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια αφού λαμβάνονται υπ’ όψιν το εισοδήματα του 2010 και όχι τα περσινά.

Χαρακτηριστικά, ο δήμος Γαλατσίου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα 2/3 των αιτήσεων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος, Κυριάκος Τσίρος, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα προσπαθήσει να βρει από αλλού πόρους για να ενισχύσει τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος για παιδιά και γονείς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Βλάχος, εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ότι εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις 36 συμβασιούχων παδαγωγών θα κλείσουν οι μισοί από τους 14 παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς. Παρά ταύτα, χαρακτήρισε θετικό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, τουλάχιστον για τους παιδικούς σταθμούς.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, ο οποίος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως σε περίπτωση μη ανανέωσης συμβάσεων των εργαζομένων θα γίνει δεκτό μονάχα το ένα τρίτο των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δήμοι Αθήνας, Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Δραπετσώνας, Καλλιθέας, Περιστερίου, Δάφνης και Ζωγράφου, καθώς οι αιτήσεις γονέων προς τους δημοτικούς σταθμούς έχουν εφέτος αυξηθεί κατά 33%, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, γονείς από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 24 Ιουλίου με κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
π
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ