2012-07-17 08:17:35
Φωτογραφία για Διαδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων κατά του Ερντογάν Αντιτίθενται στην οικονομική και πολιτική γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης
Του Νίκου Στέλγια

Την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο επιλέγουν διάφοροι τουρκοκυπριακοί πολιτικοί και φορείς για να υψώσουν την φωνή τους κατά της τουρκικής κυβέρνησης.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, στις 19 Ιουλίου, διάφορα τ/κ συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και πολιτικές οργανώσεις θα κατέβουν στους δρόμους της «άλλης» Λευκωσίας και θα διαδηλώσουν κατά της πολιτικής γραμμής της τουρκικής κυβέρνησης στο Κυπριακό.Οι διοργανωτές των νέων κινητοποιήσεων έχουν επιλέξει την ερχόμενη Πέμπτη ως ημέρα διαμαρτυρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σκληρή στάση της λεγόμενης αστυνομίας απέναντι στις περσινές δυναμικές κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων.

Κατά την διάρκεια των «εορτασμών» του 2011, οι Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις «δυνάμεις ασφαλείας» και σε κάποιες περιπτώσεις έλαβαν χώρα συγκρούσεις διαδηλωτών με «αστυνομικούς». Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα σε μια στιγμή που ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιούσε ιστορική επίσκεψη στα Κατεχόμενα.


Οι Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές τονίζουν ότι την Πέμπτη θα βρεθούν και πάλι στους δρόμους για να υποστηρίξουν τα βασικά ατομικά και πολιτικά δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν για μια ακόμη φορά την αντίθεση τους προς την οικονομική και πολιτική γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης στο Κυπριακό.

Στις νέες κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος οι πιο κάτω τ/κ κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς: KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, El-Sen, Tel-Sen, BES, Koop-Sen, Tıp-İş, Güç-Sen, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN, Basın-Sen, Çağ-Sen, TDP, BKP, YKP, Barikat Gazetesi, Devrimci Komünist Birlik, Öğrenci İnisiyatifi, Kıbrıslı Gençlik Platformu ve Baraka Kültür Merkezi.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ