2012-07-17 10:26:04
Φωτογραφία για Αυξήσεις από Οκτώβριο στα διόδια της Εγνατίας
της Ελένης Ποιμενίδου

Οι αναμενόμενες αντιδράσεις των πολιτών αναβάλλουν για τον φθινόπωρο τις αυξήσεις στα διόδια που θα «ματώσουν» τις τσέπες οι οποίες ήδη είναι άδειες.

Τα διόδια της Εγνατίας δε θα είναι αυξημένα απο σήμερα, όπως προέβλεπε ΚΥΑ των υπουργών οικονομικών και ανάπτυξης, αλλά από την 1η Οκτωβρίου και θα είναι της τάξης του 20%.

Οι οδηγοί που διασχίζουν την Εγνατία Οδό από τον Οκτώβριο θα πρέπει να καταβάλουν 2.40 ευρώ σε κάθε έναν από τους πέντε σταθμούς (Πολύμυλο Κοζάνης, Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά) και Ίασμο Κομοτηνής) που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών που υπογράφηκε στα τέλη Μαΐου.

Αναγκαία η αύξηση για τη συντήρηση της Εγνατίας

«Όταν το Σεπτέμβριο του 2010 ξεκίνησε η λειτουργία των διοδίων του Πολυμύλου το αντίτιμο για τα ΙΧ ήταν 2,8 ευρώ
. Τον Δεκέμβριο του 2011 και όταν άρχισαν να λειτουργούν οι υπόλοιποι 4 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό το αντίτιμο έπεσε στα 2 ευρώ. Τώρα αυξάνεται στα 2,4 ευρώ για να μπορούμε να βγάζουμε τα έξοδα συντήρησης της Εγνατίας που ολοένα και αυξάνονται», δήλωσε στο REDALERT ο πρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ Γιάννης Τσακλίδης.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για έκπτωση έως και κατά 50% για τους συχνούς και τοπικούς χρήστες που πηγαινοέρχονται για τις δουλειές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλίδη ακόμη και μετά την αύξηση τα διόδια στην Εγνατία οδό θα παραμένουν πανευρωπαϊκά τα φθηνότερα.

Ερωτηθείς αν οι αυξήσεις στις τιμές διοδίων συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας ο κ. Τσακλίδης ήταν σιβυλλικός.

«Το κράτος τελεί υπό πίεση για την εκχώρηση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας σε ιδιώτη. Δεν θα είχα αντίρρηση σε αυτό. Αρκεί όμως η Εγνατία να μείνει στο δημόσιο λόγω της γεωστρατηγικής σημασίας του άξονα και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αυξηθεί περαιτέρω το αντίτιμο των διοδίων» δήλωσε ο κ. Τσακλίδης.
redalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ