2012-07-17 11:31:39
Φωτογραφία για Βρετανικά «τερτίπια» και «τρικλοποδιές» στο ψήφισμα για την UNFICYP
Επιμένουν σε «ειδική αναθεώρηση» της Ειρηνευτικής Δύναμης

Οι Βρετανοί αρνούνται να αποσύρουν την αναφορά του σχεδίου τους για καλωσόρισμα από μέρους του Σώματος της «ειδικής αναθεώρησης της UNFICYP».

Νέα Υόρκη: Το δρόμο της εμπλοκής φαίνεται ότι επέλεξε η Βρετανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σε σχέση με το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP για άλλους έξι μήνες, εν όψει της προγραμματισμένης για αύριο Τετάρτη, επίσημης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υιοθέτησή του.Τη Δευτέρα, κατά τα τις ανεπίσημες διαβουλεύσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου (που διεξήχθησαν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων Κυπριακού) οι Βρετανοί αρνήθηκαν να αποσύρουν την επίμαχη αναφορά του σχεδίου τους, η οποίας αναφέρεται σε καλωσόρισμα από μέρους του Σώματος της «ειδικής αναθεώρησης της UNFICYP» (specific review of UNFICYP).

O Βρετανός διπλωμάτης, όπως ανέφερε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας εμφανίστηκε προκλητικός, λέγοντας ότι η χώρα του επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι «δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με το ψήφισμα».


Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κάποια Βρετανική επαφή με την κυπριακή μόνιμη αντιπροσωπεία.

Η εμμονή της Βρετανίας να πάει το σχέδιο «ανοιχτό» στην ολομέλεια (χωρίς δηλαδή προσυμφωνημένο κείμενο από τα πέντε μόνιμα μέλη), επέτρεψε στην Άγκυρα να προωθήσει περαιτέρω αλλαγές, μέσω του αντιπροσώπου του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είχε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) να υποβάλλει τις προτάσεις του.

Νέες διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας σε επίπεδο αναπληρωτών μονίμων αντιπροσώπων είναι προγραμματισμένες για σήμερα, ενώ η κυπριακή αντιπροσωπεία διαβουλεύεται συνεχώς με φιλικές χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Φιλελεύθερος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ: Αυτό θα πει τέχνη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΙΤΕ: Αυτό θα πει τέχνη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ