2012-07-17 12:02:02
Φωτογραφία για «Γονάτισαν» οι γυναικολόγοι στο νοσοκομείο Λεμεσού
Μόνο τις πρώτες 100 εγκύους που φθάνουν στο νοσοκομείο της Λεμεσού εξυπηρετούν οι γυναικολόγοι. Οι υπόλοιπες επιστρέφουν άπρακτες στο σπίτι τους, για να επισκεφθούν και πάλι το νοσοκομείο την επομένη το πρωί και αν είναι τυχερές να εξεταστούν από το γιατρό τους.

Η κατάσταση στο γυναικολογικό/μαιευτικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού έχει φθάσει στο απροχώρητο και οι γιατροί αποφάσισαν ότι για να αποφύγουν λάθη που ενδεχομένως να αποβούν μοιραία για τις εγκύους και τα έμβρυα, θα εφαρμόσουν νέα μέτρα εξυπηρέτησης των γυναικών.

Στο γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λειτουργούν δύο μαιευτικά ιατρεία δύο φορές την εβδομάδα, ενώ καθημερινά λειτουργεί ένα ιατρείο γενικά για γυναικολογικά προβλήματα, καθώς και το τμήμα υπερηχογράφων.

Ο αριθμός των γιατρών είναι μόλις πέντε (συν δύο ειδικευόμενοι) με αποτέλεσμα ο κάθε γιατρός να υποχρεώνεται να εξετάζει τουλάχιστον 70 γυναίκες σε διάστημα τεσσάρων ωρών, αναλογία η οποία θεωρείται άκρως επικίνδυνη.

Για την κατάσταση είναι ενήμερο το Υπουργείο Υγείας το οποίο ωστόσο αδυνατεί να δώσει λύσεις, καθώς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ενισχύσει το τμήμα με ιατρικό προσωπικό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ