2012-07-17 12:21:03
Φωτογραφία για Άγνοια την πρώτη μέρα των εκπτώσεων
Με το αριστερό ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις, εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν χθες. Οι έμποροι μπορεί να έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες για τόνωση της αγοράς στις θερινές εκπτώσεις, ωστόσο, η...

επίσημη έναρξή τους μάλλον τυπικό χαρακτήρα έχει αφού από το Πάσχα οι καταστηματάρχες είχαν επιδοθεί σε προσφορές, εκπτώσεις και «bazaar». Οπως αναφέρουν πάντως οι έμποροι, στην προσπάθειά τους να κεντρίσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών, τα ποσοστά των εκπτώσεων φθάνουν έως και 70%. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, οι εκπτώσεις στα παπούτσια θα είναι της τάξης του 50%. Στα ρούχα 50%-70%. Στα λευκά είδη μέχρι 60%. Στα ηλεκτρικά είδη μέχρι και 50%. Στα εποχικά προϊόντα οι τιμές θα μειωθούν μέχρι και 70%.

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στο κατάστημα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη έγγραφη αναγγελία ότι πραγματοποιεί εκπτώσεις.

Να αναγράφονται διπλές τιμές στα προϊόντα, δηλαδή η αρχική τιμή και η τιμή των εκπτώσεων ή να αναγράφεται το ποσό της έκπτωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες ομοειδών προϊόντων σε πινακίδα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι σε κάθε είδος υπάρχει η αρχική τιμή. Στις προσφορές πρέπει να υπάρχει ανηρτημένη πινακίδα που να ενημερώνει ότι γίνονται προσφορές.


Επίσης το προϊόν πρέπει να έχει δύο τιμές αρχική και τιμή προσφοράς (όχι σε ποσοστό έκπτωσης).

Τέλος, εάν διαπιστώσουν οι καταναλωτές ότι οι εκπτώσεις είναι πλασματικές, παραπλανητικές ή ανακριβείς ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, πρέπει να το καταγγείλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ρεπορτάζ : Κώστας Νάνος

(από την Ημερησία)
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ