2012-07-17 13:48:05
Φωτογραφία για Απόσπαση ζήτησαν 15.000 εκπαιδευτικοί
Περίπου 15.000 αιτήσεις απόσπασης κατέθεσαν φέτος οι εκπαιδευτικοί και περιμένουν με αγωνία να δουν κατά πόσο θα ικανοποιηθούν προκειμένου να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Ο πρώτος κύκλος αποσπάσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου

Περίπου 15.000 αιτήσεις απόσπασης κατέθεσαν φέτος οι εκπαιδευτικοί και περιμένουν με αγωνία να δουν κατά πόσο θα ικανοποιηθούν προκειμένου να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α΄Κύκλος των αποσπάσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα και o Β΄ κύκλος ως το τέλος Αυγούστου του 2012.

Oσοι εκπαιδευτικοί δεν πάρουν απόσπαση στον Α΄ κύκλο έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση επανεξέτασης και να αλλάξουν, αν το επιθυμούν, τις περιοχές προτίμησής τους.

Κατά τη φετινή διαδικασία οι αποσπάσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις, όπως και οι μεταθέσεις: θα προηγηθούν οι κατά προτεραιότητα αιτήσεις και θα ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες, με βάση τα κενά της κάθε περιοχής. Οπως τονίζουν παράγοντες του υπουργείου Παιδείας φέτος δεν θα ακολουθηθεί το περσινό λάθος, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα, να προηγηθούν δηλαδή όσοι ζητούν απόσπαση από πλεονάζουσες περιοχές.


Οπως και πέρυσι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες θα γίνουν με διαδικασίες που εξασφαλίζουν όρους αντικειμενικότητας και διαφάνειας, αφού γίνονται με πλήρη μοριοδότηση και αναρτώνται άμεσα στο διαδίκτυο και έτσι εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια και δίνεται τέλος σε πρακτικές που βασίζονταν σε πελατειακές σχέσεις.

Εγκριση

Οσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνεδρίασε χτες το ΚΥΣΠΕ, όπου μεταξύ άλλων εξετάστηκαν αιτήσεις απόσπασης κατά προτεραιότητα από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικών Π.Ε., όπως συζύγων δικαστικών (εγκρίθηκαν 5), εκλεγμένων στους ΟΤΑ (εγκρίθηκαν 31), συζύγων στρατιωτικών (εγκρίθηκαν 571).

Επίσης εξετάστηκαν διάφορες αιτήσεις απόσπασης σε σχολικές μονάδες όπως της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α καθώς και σε ειδικά σχολεία. Πέρυσι πάντως μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έγιναν 6.648 αιτήσεις απόσπασης και από αυτές ικανοποιήθηκαν οι 5.000 (ποσοστό 75,215).

Στο μεταξύ σήμερα οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) θα συναντηθούν με τον υπ. Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού. Στη συνάντηση θα τεθεί από την πλευρά του Δ.Σ. της ΔΟΕ το σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θα ζητηθεί η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπισή τους.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ