2012-07-17 14:27:03
Φωτογραφία για Διανομή τροφίμων σε απόρους
Αποροι δημότες του δήμου Αθηναίων παραλαμβάνουν τρόφιμα από το κέντρο διανομής Ξεκίνησε χθες η πιλοτική λειτουργία του Κόμβου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, μέσω του οποίου γίνεται διανομή τροφίμων σε απόρους και οικονομικά αδύναμους δημότες.

Πρόκειται για έναν μηχανισμό που εδρεύει στο παλαιό Φρουραρχείο στον Σταθμό Λαρίσης και καταγράφει την προσφορά και τη ζήτηση ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ στη συνέχεια προχωρεί, κατόπιν ραντεβού, στη διανομή τους. Τα αιτήματα και οι προσφορές καταγράφονται στο τηλεφωνικό κέντρο 15422 και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι καθορίζουν τον χρόνο που ο δικαιούχος θα παραλάβει τα είδη που έχει ανάγκη. Μέχρι χθες από τις υπηρεσίες του δήμου είχαν γίνει 3.572 κλήσεις σε μέλη της λίστας απόρων και οικονομικά αδύναμων της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια κλείστηκαν ραντεβού, προκειμένου οι πολίτες να παραλάβουν τα τρόφιμα που τους αναλογούσαν. Η διανομή πραγματοποιήθηκε από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.


Σύμφωνα με τους αρμόδιους του δήμου, η λίστα με τους απόρους και οικονομικά αδύναμους αριθμεί 4.200 ονόματα. Ωστόσο μέχρι το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα έχουν συμπεριληφθεί και οι άνεργοι του 2012.

Προκειμένου ένα άτομο ή μια οικογένεια να συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, χρειάζεται λογαριασμός ΔΕΚΟ, φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό οικονομικού έτους 2010 ή 2011, από τα οποία να πιστοποιείται ότι το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000, ή Βιβλιάριο Απορίας, ή Πιστοποιητικό Οικονομικής Αδυναμίας.

Οσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν είδη πρώτη ανάγκης, μπορούν να καλούν στο 15422 καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ