2012-07-17 16:06:04
Φωτογραφία για Δύο Ελλαδίτες και ένας Ισπανός με βρετανικό διαβατήριο ύποπτοι για την ανεύρεση πιστολιού στη Λάρνακα
Πιστόλι τύπου Grizzly διαμετρήματος 8 χιλιοστών, το οποίο έχει ήδη σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ενέχεται σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, εντόπισε η Αστυνομία στην κατοχή 44χρονου Ελλαδίτη στη Λάρνακα. Για την υπόθεση συνελήφθη και δεύτερος Ελλαδίτης 29 χρόνων ο οποίος μαζί με τον 44χρονο οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα τριήμερης προφυλάκισης τους.

Ωστόσο στην υπόθεση ενέχεται και τρίτο άτομο, ένας Ισπανός κάτοχος βρετανικού διαβατηρίου, 44 χρόνων ο οποίος όμως τελεί υπό κράτηση για υπόθεση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα ο 44χρονος συνελήφθη στις 6 Ιουλίου από μέλη της ΥΚΑΝ, σε ξενοδοχείο της Λεμεσού όπου διέμενε, αφού μέσα στο ψυγείο του δωματίου του, εντοπίστηκαν εργοστασιακές κονσέρβες τόνου που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 1320 γραμμαρίων.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «την Κυριακή 15 Ιουλίου γύρω στις 11.30 το βράδυ λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία από πολίτη ότι συγκεκριμένο πρόσωπο ηλικίας 44 χρόνων είχε στην κατοχή του πιστόλι
. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, εντόπισαν την κατοικία του συγκεκριμένου προσώπου και την έθεσαν υπό παρακολούθηση. Μετά από 35 περίπου λεπτά ο ύποπτος φάνηκε να κατεβαίνει από το κτίριο που διαμένει και στην κατοχή του είχε ταξιδιωτική τσάντα».

Πρόσθεσε πως «έγινε σωματική έρευνα στον ίδιο και στην ταξιδιωτική τσάντα που κρατούσε και οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πιστόλι το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο ενώ ο ίδιος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου. Ανακρινόμενος ο 44χρονος κατονόμασε δεύτερο άτομο ηλικίας 29 ετών εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου ο 29χρονος συνελήφθηκε και μαζί με τον 44χρονο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε διάταγμα τριήμερης προφυλάκισης τους».

Ο δεύτερος ύποπτος ανακρινόμενος από την Αστυνομία «προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι εξετάζονται. Εξασφαλίστηκε μαρτυρία 44χρονου κατόχου διαβατηρίου Ευρωπαϊκής Ενωσης ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση για άλλη υπόθεση σε άλλη επαρχία στην Κύπρο. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και σήμερα συνελήφθηκε στη Λεμεσό όπου και θα ανακριθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ακόμα ότι «το πιστόλι έχει σταλεί για βαλλιστικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το παρελθόν του ενώ έχει ζητηθεί η βοήθεια της Europole τόσο για τον τρίτο ύποπτο, όσο και για το πιστόλι» κατά πόσον δηλαδή ενέχεται σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μείωση ή μεταγραφή...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μείωση ή μεταγραφή...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ