2012-07-17 19:06:03
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν τα 11,5 δισ. ευρώ
Ανέφικτος μοιάζει ο στόχος της εξοικονόμησης 11,5 δισ. ευρώ μέσω περικοπών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί το ποσό των 11,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών και απέδωσε την αδυναμία αυτή στην επιδείνωση της ύφεσης.

Όπως μάλιστα επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο πρόβλημα και των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν οι προβλέψεις της τρόικας, οι οποίες διαψεύδονταν και κάθε φορά χρειάζονταν προσαρμογές.

Αν η δημοσιονομική προσαρμογή «απλωθεί» σε 4,5 χρόνια από σήμερα ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων θα είναι περισσότερο εφικτός, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος, ενώ τόνισε ότι πρέπει πάντα να αποδεικνύουμε ότι είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Παράλληλα, θεώρησε πολύ σημαντικό να μπορέσει η Ελλάδα να συγκροτήσει από μόνη της ένα νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πρέπει, σημείωσε, να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και να το εντάξουμε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Οκονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντως, αν και αποδοκίμασε εμμέσως την επίμαχη δήλωσή του, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις τις οποίες ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, έχει και προγραμματική συμφωνία των κομμάτων και αυτά είναι που ισχύουν.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ