2012-07-18 04:08:03
Φωτογραφία για «Κόβουν» συμβασιούχους, συντάξεις και επιδόματα
Τα πάνω κάτω πρόκειται να έρθουν στα κοινωνικά επιδόματα, τις συντάξεις και στον αριθμό των συμβασιούχων. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να μη γίνει καμία οριζόντια περικοπή και να πειραχτούν μόνο οι υψηλές συντάξεις.

Γι' αυτό το λόγο έχει αρχίσει η διασταύρωση των συντάξεων σε συνεργασία με το ΚΕΠΥΟ προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός των «μεγάλων» συντάξεων αλλά και το ποσό των εσόδων που θα συγκεντρωθεί μετά τις περικοπές. Στόχος του υπουργείου είναι η υψηλότερη σύνταξη να μην ξεπερνά τα 2.400 ευρώ. Κυρίαρχος στόχος είναι μην πειραχτούν περαιτέρω οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Οι όποιες περικοπές γίνουν σε συντάξεις θα έχουν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου οικονομικών.

Επίσης τα μόνα επιδόματα που σώζονται θα είναι το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Το τέλος των συμβασιούχων


Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην προχωρήσει στην πρόσληψη άλλων συμβασιούχων στο δημόσιο. Στόχος είναι να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση και να ακολουθηθεί αυστηρά ο κανόνας «μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις» προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς απολύσεις. «Ο αριθμός των συμβασιούχων θα περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο προσωπικό» τόνιζε κυβερνητικό στέλεχος.

Με την κίνηση αυτή σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου οικονομικών θα εξοικονομηθούν περίπου 1,8 δισ ευρώ μέχρι το 2015. Οι κενές θέσεις των συμβασιούχων αναμένεται να καλυφθούν από τις μετατάξεις που θα γίνουν από άλλους δημόσιους οργανισμούς οι οποίοι είτε θα συγχωνευτούν, είτε θα κλείσουν. Ωστόσο η Τρόικα συνεχίζει να θεωρεί τις μετατάξεις ως προσλήψεις ζητώντας απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και 150.000 συνολικά μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο οικονομικών λόγω της υπέρβασης των προσλήψεων το 2011 ο αριθμός του προσωπικού που πρέπει να προσληφθεί στο κράτος μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να είναι ελάχιστος. Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση προσανατολίζεται κυρίως σε προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ