2012-07-18 05:14:03
Φωτογραφία για O Καρούζος στο άρθρο 99
Τη συνέχιση του προγράμματος αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης μέσω του άρθρου 99 επιδιώκει η Καρούζος 4 Κάππα ΑΕΒΕ. Εντός του Ιουλίου υπέβαλλε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο περί προστασίαςαπό τους πιστωτές, αναμένοντας τη δικαστική απόφαση μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η εταιρεία που εμπορεύεται επώνυμα είδη ένδυσης και υπόδησης και φέτος κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας, υλοποιεί από τις αρχές του 2009 ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, που μεταξύ άλλων, στηρίχθηκε σε κεφαλαιακές ενισχύσεις των μετόχων της. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο βασικούς στόχους:

- Την εξυγίανση της λειτουργίας της εταιρείας, μέσω του εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων της, της δραστικής μείωσης και καλύτερης διαχείρισης των αποθεμάτων της, τον περιορισμό των λειτουργικών της δαπανών, και την εμπορική εστίαση σε τομείς με υγιή μικτά περιθώρια κέρδους και μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.


- Την εξυγίανση του ισολογισμού της μέσω της απευθείας κεφαλαιακής ενίσχυσης και της αξιοποίησης της ακίνητής περιουσίας της, με σκοπό την μείωση των υποχρεώσεών της.

Μέσω της υλοποίησης αυτού του προγράμματος, η εταιρεία πέτυχε τον πρώτο στόχο μειώνοντας τα αποθέματα από τα 30 εκατ. στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ περιόρισε τις λειτουργικές δαπάνες σε ποσοστό άνω του 50% και αύξησε το μικτό περιθώριο κέρδους από το 17% στο 37% με τη διακοπή 10 καταστημάτων που δεν απέδιδαν στις περιοχές του Ψυχικού και της Κρήτης.

Για την εταιρεία δεν κατέστη δυνατό να πετύχει τον δεύτερό στόχο της, που αφορά στη μείωση παλαιών συσσωρευμένων υποχρεώσεων, αφού το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον απέτρεπε την ολοκλήρωση των όποιων συναλλαγών και συμφωνιών που θα της επέτρεπαν να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία της.

Σε ανακοίνωσή της η Καρούζος επισημαίνει ότι η διοικητική και λειτουργική αναδιοργάνωση της εταιρείας είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Την ίδια στιγμή με τη διαρκή και αμετάκλητη στήριξη των μετόχων και του προσωπικού της, καθώς και την έμπρακτα αποδεδειγμένη αρωγή των τραπεζών και προμηθευτών της, η διοίκηση πιστεύει πως με την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 θα μπορέσει να επιτύχει τον τελικό στόχο της εξυγίανσης του ισολογισμού της και να επιστρέψει γρήγορα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ