2012-07-18 04:52:03
Φωτογραφία για Επαγγελματικά ταξίδια... σε εξωτικά μέρη με τον εραστή του
Ο σύζυγος της κυρίας Zhen έλειπε συχνά σε επαγγελματικά ταξίδια. Εκείνη, 3 μηνών έγκυος προσπάθησε να μάθει την αλήθεια. Μπήκε στον υπολογιστή του άντρα της. Αλλά αυτό που είδε ξεπερνούσε και τις χειρότερες σκέψεις της: ο σύζυγός της σε δεκάδες φωτογραφίες με έναν άλλο άνδρα σε εξωτικά μέρη και... προσωπικές στιγμές.

Η κυρία Zhen είναι μια από τις εκατομμύρια γυναίκες που παντρεύτηκαν -εν αγνοία τους στην πλειοψηφία-, ομοφυλόφιλους άνδρες.

Η ομοφυλοφιλία στη Κίνα είναι αντιμέτωπη με έντονη προκατάληψη.

Σε πολλές πόλεις της επαρχίας, τη θεωρούν μια νόσο και μάλιστα ιάσιμη. Το υπουργείο Υγείας της χώρας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών ασθενειών μόλις το 2001.

Σύμφωνα με στοιχεία ανθρωπιστικών οργανώσεων το 2-5% των ανδρών στην Κίνα είναι gay, ήτοι 11- 29 εκατομμύρια άνθρωποι!

Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως ο σύζυγος της κας Zhen, θα καταφύγουν σε ένα συμβατικό γάμο προκειμένου να κρύψουν τις ερωτικές τους προτιμήσεις για να μη γνωρίσουν την κατακραυγή της κοινωνίας και της οικογένειας τους. Μάλιστα, υπάρχει και ειδικός όρος για τις συζύγους των ανδρών αυτών, ονομάζονται tongqi το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «ομο-σύζυγοι».


Το βάρος βεβαίως για τις γυναίκες αυτές, όταν ανακαλύπτουν την πραγματική ταυτότητα των συζύγων τους, είναι μεγάλο. Το ψυχικό κόστος τεράστιο.

Προκειμένου να αποφύγουν να εμπλέκουν κι άλλους ανθρώπους, που δεν γνωρίζουν, σε τέτοιες οδυνηρές διαδικασίες, μια ομάδα ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών έφτιαξε μια ιστοσελίδα στην οποία ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες γνωρίζονται με σκοπό να κάνουν ένα λευκό γάμο για να αποφύγουν τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση από την κοινωνία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ