2012-07-18 05:49:58
Φωτογραφία για Λεφτά τέλος για ελέγχους στο αίμα
Στον αέρα βρίσκεται προς το παρόν ο μοριακός έλεγχος του αίματος για τον εντοπισμό πιθανής μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

της Ελένης Ποιμενίδου

Αιτία η έλλειψη του αναγκαίου κονδυλίου, ύψους 1.2 εκ ευρώ, για την προμήθεια αντιδραστηρίων προκειμένου να ελεγχθούν 100.000 φιάλες αίματος.

Δεν έχουμε λεφτά, η απάντηση του υπουργείου υγείας στο αίτημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Ζήτησαν να καλυφθεί το ποσό από το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας, αλλά τα χρήματα δεν υπάρχουν, είπε στο RED ALERT ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και μέλος του δ.σ. του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ζήτησε παράλληλα την παρέμβαση του εισαγγελέα για να μπεί σε καραντίνα η περιοχή της Αττικής, λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων του ιού του δυτικού Νείλου, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών, υποστηρίζει ο κ. Πρωτόπαπας.

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από το δ.σ. του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας να βρει εναλλακτικούς τρόπους για τη συλλογή ασφαλούς αίματος, μέσω της ενίσχυσης των αιμοδοσιών από περιοχές εκτός Αττικής που δεν έχουν πληγεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Ωστόσο, όσες έκτακτες αιμοδοσίες κι αν διοργανωθούν, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το «έλλειμμα» της Αττικής που εισφέρει πάνω από το 50% των φιαλών της χώρας, είπε ο κ. Πρωτόπαπας.

http://redalert.gr/ellada/8038-lefta-telos-elegxoi-aima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ