2012-07-18 05:47:03
Φωτογραφία για Στήριξη στον Ανάν υποσχέθηκε ο Πούτιν
Η κατάσταση στη Συρία έφτασε σε κρίσιμο σημείο, δήλωσε από τη Μόσχα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Κόφι Άναν... κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Ρώσο πρόεδρο .

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε από την πλευρά του τον Κόφι Ανάν ότι η Ρωσία "θα κάνει τα πάντα" για να υποστηρίξει τις προσπάθειές του, χωρίς όμως να αναφερθεί στους τρόπους της στήριξης καθώς η Μόσχα έχει ήδη μπλοκάρει δύο αποφάσεις του ΣΑ και εμπόδισε εκ νέου - μαζί με την Κίνα- χθες στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας οποιαδήποτε καταδίκη της συριακής κυβέρνησης, κυρίως για τη σφαγή στο χωριό Τρέμσιχ

"Από τότε που άρχισαν όλα, από τα πρώτα μέτρα, υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειές σας που έχουν στόχο την εγκαθίδρυση εκ νέου της ειρήνης" στη Συρία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, οι Σύροι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν σήμερα ένα μαχητικό ελικόπτερο πάνω από τη συνοικία Καμπούν της Δαμασκού, την τρίτη ημέρα των σφοδρών συγκρούσεων στη συριακή πρωτεύουσα μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των ανταρτών.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια στη Συρία, κυρίως στη Δαμασκό.

«Τα ελικόπτερα πετούν σε χαμηλό ύψος. Είναι εύκολο να τα καταρρίψουμε χρησιμοποιώντας αντιαεροπορικά όπλα», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματικός των εξεγερμένων στο Ρόιτερς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ