2012-07-24 06:50:04
Φωτογραφία για Χρειάστηκε να μετρήσει “διπλή” η ψήφος του Προέδρου του Σώματος προκειμένου να...
...εγκριθεί η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ.

Τουλάχιστον, θυελλώδης, μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεταμόρφωσης, στην οποία συζητήθηκε η έγκριση του Β2 Σταδίου της πρότασης τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου. Πρόκειται για την εκτός σχεδίου περιοχή στο ΒΙΠΑ - ΒΙΟΠΑ, η έγκριση της πρώτης φάσης της οποίας είχε γίνει επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, του κ. Δημήτρη Τζίτζιφα. Γιατί ήταν θυελλώδης η συνεδρίαση; Καταρχάς, γιατί πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δηλώσει - ως επί τω πλείστω - την αντίθεσή του με αυτήν την τροποποίηση. Ουσιαστικά, με αυτήν την έγκριση δίνεται η δυνατότητα κατασκευής εμπορικού κέντρου τύπου “MALL”, κάτι που βρίσκει πολλούς να διαφωνούν. Μάλιστα, κάποιοι βρέθηκαν και μέσα στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, καθώς το θέμα καταψήφισαν οι κ.κ. Αργύρης Σκοπελίτης και Φώτης Παπαδόπουλος, αναγκάζοντας να τεθεί σε ισχύ η “διπλή” ψήφος του Προέδρου του Σώματος, μιας και στην ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν 10 - 10, για να “περάσει” το θέμα.


• Τα επιχειρήματα του Δημάρχου

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, υπεραμύνθηκε της απόφασης σημειώνοντας εν ολίγοις, ότι ο μόνος τρόπος για να ενταχθεί στο σχέδιο αυτή η περιοχή είναι να γίνει και το εμπορικό κέντρο. Επίσης, πρόσθεσε ότι με αυτήν την απόφαση θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και γενικότερα θα αναβαθμιστεί η περιοχή, όπως έγινε και στο Ρέντη με τη δημιουργία των Σινεμά και του Λούνα Παρκ. Ακόμη ο Δήμαρχος, είπε ότι με αυτήν την απόφαση δεν υπάρχει καμία αρνητική συνέπεια τόσο για την πόλη, όσο και για τον Δήμο. Αντίθετα, ο Δήμος θα καρπωθεί την μισή έκταση και θα λαμβάνει και υψηλά δημοτικά τέλη από τις κατασκευές που θα φτιαχτούν.

• Καθολικό “όχι” από την Αντιπολίτευση

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι, όπως και αναμενόταν, δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο. Πρώτα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Τζίτζιφας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη δημιουργία πολυκαταστημάτων εκεί και το μόνο που θέλει είναι να λυθούν τα προβλήματα των ιδιοκτητών της περιοχής, χωρίς να εξυπηρετηθούν, όμως, συμφέροντα άλλων. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Νίκος Καραντωνίου, τάχθηκε κατά της δημιουργίας “Mall” και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει η παράταξή του.

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε τον Δήμαρχο ο ανεξαρτητοποιημένος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Στράτος Σαραούδας, καθώς διάβασε στο Σώμα και στο ακροατήριο τα πρακτικά της συνεδρίασης που είχε συζητηθεί η πρώτη τροποποίηση του ΓΠΣ, στην οποία ο τότε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, κατηγορούσε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν είχε προβεί σε καμία ενημέρωση πριν από τη συνεδρίαση και ότι ο ίδιος το είχε μάθει τυχαία από κάποιον δημότη. Από εκεί και πέρα και ο κ. Σαραούδας δήλωσε την αντίθεσή του σε αυτήν την τροποποίηση.

• Ψηφοφορία – θρίλερ

Ήδη έχουμε μαρτυρήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όμως επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα αναφέρουμε αναλυτικά ότι υπέρ τάχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Γαρούφος, Ηλιόπουλος Νάστος, Χρονόπουλος, Κολοβός, Χρυσανθακόπουλος, Περιβολαράκη, Κοντοσώρου, Σφυρής, και Μπαλαρή. Κατάψήφισαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος, Σκοπελίτης, Τζίτζιφας, Νάνος, Νικολοπούλου, Καραντωνίου, Αλωνιστιώτης, Μολυβάς, Παπαχαρίσης και Σαραούδας.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ