2012-07-24 09:10:03
Φωτογραφία για Αντιμέτωπες με επταετή κάθειρξη επειδή τραγούδησαν πανκ σε εκκλησία
Στις 30 Ιουλίου θα ξεκινήσει η δίκη των τριών μελών του συγκροτήματος πανκ Pussy Riot, που συνελήφθησαν πριν από τέσσερις μήνες επειδή... τον Φεβρουάριο εισέβαλαν σε μια εκκλησία της Μόσχας και τραγούδησαν ένα πανκ τραγούδι κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα είχε διαταχθεί η παράταση της προφυλάκισης των τριών γυναικών μέχρι τον Ιανουάριο.

Η 22χρονη Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, η 24χρονη Μαρία Αλεξίνα, και η 29χρονη Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό» και αν κριθούν ένοχες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Εξάλλου σήμερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης η υπόθεση να επιστρέψει στους ερευνητές, καθώς οι δικηγόροι των μελών του συγκροτήματος έκριναν ότι έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό της.

Στο μεταξύ το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν ως μάρτυρες στη δίκη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Φέιγκιν, έναν από τους δικηγόρους των τριών γυναικών, το δικαστήριο απέρριψε τον κατάλογο των 34 ανθρώπων που η υπεράσπιση επιθυμούσε να καλέσει ως μάρτυρες, περιλαμβανομένων του Πούτιν και του Κύριλλου. Το δικαστήριο δεν δικαιολόγησε την απόφασή του, αλλά επεσήμανε ότι η υπεράσπιση θα έχει την ευκαιρία να κάνει νέα αίτηση για να καλέσει μάρτυρες στη διάρκεια της δίκης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η λύση για τα κουνούπια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η λύση για τα κουνούπια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ