2012-07-24 09:15:43
Φωτογραφία για Moody's: Υποβάθμισε Γερμανία-Ολλανδία-Λουξεμβούργο!
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των τριών πιο ισχυρών κρατών της ΕΕ, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's επικαλούμενος ως αιτία την αυξανόμενη αβεβαιότητα στην ευρωζώνη και τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από το ευρώ.

Ωστόσο, στην ανάλυση τονίζεται ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι η βασική της υπόθεση, αν και οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί. "Μια ελληνική έξοδος θα συνιστούσε ουσιαστική απειλή για το ευρώ", καταλήγει ο οίκος.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, αν δυο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης χρειαστούν στήριξη, το βάρος επωμισθούν τα κράτη - μέλη με τον υψηλότερο βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας.

Σημειώνεται ότι η μοναδική πλέον χώρα της Ευρωζώνης που ο οίκος αξιολογεί με σταθερό ΑΑΑ είναι η Φινλανδία.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του: "Συνεχίζοντας να βρίσκεται σε στέρεη δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση, παρά το δυσμενές περιβάλλον, η Γερμανία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της κάνοντας τα πάντα για να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό η ευρωπαϊκή κρίση χρέους".
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ