2012-07-25 13:29:26
Φωτογραφία για Με προσεκτικά βήματα ανακήρυξη της ΑΟΖ Σαμαράς: Δεν μπορεί η Κύπρος να το τόλμησε και εμείς να το παραπέμπουμε στις «ελληνικές καλένδες»
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣτης Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ «προσεκτικά, αλλά και αποφασιστικά. Θα το προχωρήσουμε συναινετικά. Η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση των ενεργειακών φυσικών πόρων που βρίσκονται στον υποθαλάσσιο χώρο μας. Και για την γεωπολιτική μας αναβάθμιση συνολικά. Αλλά και για να αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν πολλοί. Πράγμα που θα ενισχύσει και τη θέση μας διεθνώς».

Όπως είπε, «δεν μπορεί η μικρή Κύπρος να το τόλμησε και να το πέτυχε και τώρα να επωφελείται, κι εμείς ακόμα να το παραπέμπουμε στις «ελληνικές καλένδες». Δεν μπορεί να έχουμε ακίνητη περιουσία ανεκμετάλλευτη, και ορυκτό πλούτο ανεκμετάλλευτο και ενεργειακά αποθέματα ανεκμετάλλευτα, και η χώρα μας να παραπαίει υπερχρεωμένη και να κόβουμε μισθούς και συντάξεις και να παρακαλάμε για δανεικά, αλλά να μην κάνουμε τίποτε για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας». Μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στη Βουλή, έθεσε ως στόχους του πολιτικού συστήματος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού και να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, να καταπολεμήσει την ύφεση και να βγει από την κρίση.


«Σήμερα, κατά σύμπτωση, κλείνουν 38 χρόνια από τη μεταπολίτευση του 1974», είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι «κρατάμε ως κόρην οφθαλμού τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις της εποχής εκείνης, που φέρουν τη σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αλλά αφήνουμε πίσω οριστικά, τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν εκ των υστέρων: τον λαϊκισμό, τον κρατισμό, την «αναδιανομή» εισοδήματος που δεν υπάρχει, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από κυκλώματα επιτήδειων, την ασυδοσία των συντεχνιών, την ατιμωρησία των παρανόμων, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τη συνεχή υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας και τη συσσώρευση χρέους που πνίγει τη χώρα».

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ