2012-07-25 18:46:03
Φωτογραφία για Προκηρύσσονται έργα 30 εκατ. από το Δ. Αθηναίων
Ζητήματα συνεργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον Δήμο Αθηναίων συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τον... Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο Δήμος και αφορούν τόσο τη δημιουργία υποδομών (αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, κλπ.) όσο και κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη αστέγων, την παροχή συσσιτίων κ.α.

Από την πλευρά του υπουργείου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι σε όποιους τομείς χρειάζονται παρεμβάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων, αυτές θα γίνουν.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες διεύρυνσης της συμμετοχής του Δήμου στα προγράμματα του ταμείου Jessica, καθώς και οι προοπτικές που διαγράφονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο των διαρθρωτικών ταμείων, μετά το 2014.


Στη συνάντηση συμφωνήθηκε τέλος περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας υπουργείου και Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης, μεταξύ άλλων με την παροχή διευκολύνσεων και εκπτώσεων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη μετά τη συνάντηση:

«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Υπουργό. Τον ενημέρωσα για την πορεία των ευρωπαικών προγραμμάτων που έχει αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων. Τον πληροφόρησα ότι ήδη προκηρύσσονται έργα 30 εκατομμυρίων ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για έργα συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων.

Ο Δήμος της Αθήνας έχει τρέξει πάρα πολύ. Τον διαβεβαίωσα και φαίνεται κιόλας από αυτά τα στοιχεία, ότι θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη απορροφητικότητα ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε την ζωή των κατοίκων και στα θέματα της αναβάθμισης της ζωής της πόλης, αλλά και στα κοινωνικά θέματα όπου θα βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως ήδη το έχουμε κάνει.

-Αυτά τα χρήματα, είναι από το ΕΣΠΑ;

Είναι από το ΕΣΠΑ, αφορούν συγκεκριμένα έργα, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις πλατειών. Είναι και άλλα 20 εκατομμύρια από το κοινωνικό ταμείο, τα οποία είναι για κοινωνικό έργο, για συσσίτια, για απόρους, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, για τα παιδιά που είναι στο δρόμο και πάρα πολλά προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

-Υπάρχει πρόβλημα με την αποδέσμευση αυτών των κονδυλίων;

Όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ