2012-07-28 23:17:05
Φωτογραφία για Νέα εθελουσία έξοδο ετοιμάζει ο «ΟΤΕ»
Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος διαλόγου μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των εργαζομένων για τη νέα προσπάθεια μείωσης του προσωπικού μέσα από ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με νομικούς αλλά και  τη νέα πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας, Απασχόλησης και Ανάπτυξης καθώς η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί μονόδρομο τη μείωση του προσωπικού του οργανισμού που σήμερα αριθμεί περίπου 10.500 εργαζομένους.

Όπως αναφέρουν στελέχη στον ΟΤΕ, στη διαδικασία θα συμμετέχουν όσοι θα μπορούσαν να «φύγουν» τη διετία 2013 - 2015, ενώ εκτιμάται ότι θα αφορά περί τα 1.500 με 2.000 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η άμεση αποχώρηση των περίπου διακοσίων εργαζομένων που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, καθώς και περίπου άλλων 1.500 εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην κατοχύρωση.

Το δρόμο για τη νέα εθελουσία έξοδο είχε ανοίξει παλιότερη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, η οποία αφενός παρέχει τη δυνατότητα αυτασφάλισης του προσωπικού στον ΟΤΕ (όπως και άλλων ΔΕΚΟ, π.χ. ΗΣΑΠ, ΕΛΤΑ κ.λπ.) και αφετέρου αίρει τη βαριά φορολογία (70% έως 90%) στις παροχές αποζημίωσης όσων αποχωρούν από τους προαναφερόμενους οργανισμούς..
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ