2012-08-02 03:02:16
Φωτογραφία για Καταβολή προνοιακών επιδομάτων Μαΐου-Ιουνίου
Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου- Ιουνίου... συνολικού ποσού 129.341.020,33 ευρώ.

Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 183.270 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους Δήμους της χώρας.

Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν για το μήνα Αύγουστο, ύψους 96.050.000 ευρώ.

Το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Σε σχέση με τις αποφάσεις αυτές, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: «Με τη σημερινή μας απόφαση απαντήσαμε σε ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα που γέννησε η οξεία οικονομική κρίση.

Με δεδομένο το μεγάλο περιορισμό των κρατικών πόρων , έπρεπε να επιλέξουμε τι θα προτάξουμε: τη συνέχιση της μηνιαίας χρηματοδότησης των ΟΤΑ με 135 εκ. ευρώ για τις λειτουργικές τους δαπάνες ή την άμεση και πλήρη εξόφληση των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου-Ιουνίου για το πλέον δοκιμαζόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας (ΑμεΑ, καρκινοπαθείς, αναξιοπαθούντες κά).

Επιλέξαμε το δεύτερο για προφανείς ηθικούς και κοινωνικούς λόγους. Αυτό δε σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου να προστατευθεί η βιωσιμότητα και η αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ