2012-08-03 10:26:03
Φωτογραφία για Απόγνωση στη Βιάννο - Έκκληση για βοήθεια στο χθεσινό δημ.συμβούλιο
Η οργή και η απόγνωση κυριάρχησαν στο χθεσινό, έκτακτο, δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Βιάννο, μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η περιοχή που πλέον μετράει χιλιάδες στρέμματα γης ...αποτεφρωμένα, σπίτια κι επιχειρήσεις με σοβαρές φθορές από τις φλόγες, ζώα που βρήκαν το θάνατο στη φωτιά αλλά και σοβαρές ζημιές σε δίκτυα και υποδομές.

Οι Βιαννίτες απηύθυναν έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει την αναγέννηση της περιοχής, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που κατακεραύνωναν τις περικοπές και στην Πυροσβεστική, εξαιτίας των οποίων τα πυροσβεστικά μέσα ήταν λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τέθηκε - με αφορμή τη σύλληψη του 32χρονου κτηνοτρόφου για τον εμπρησμό - και το θέμα της παράνομης δράσης κτηνοτρόφων στη Βιάννο. Όπως καταγγέλθηκε, εδώ και χρόνια, στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αυθαιρετούν συστηματικά, περιφράσσουν με συρματοπλέγματα αγροτικούς δρόμους και φθάνουν στο σημείο να απειλούν και να τρομοκρατούν ντόπιους, οι οποίοι φοβούνται να πάνε ακόμα και στις περιουσίες τους.


Τόσο ο δήμαρχος, Παύλος Μπαριτάκης και το δημοτικό συμβούλιο όσο και οι κάτοικοι ζητούν να κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή, να εξασφαλιστούν κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα αλλά και χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Ο κ. Μπαριτάκης τόνισε ακόμα την ανάγκη να ληφθεί σειρά πρωτοβουλιών ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων, να υπάρξουν ρυθμίσεις για τους κατοίκους που έχουν χάσει ολοσχερώς τις περιουσίες τους. Ακόμα επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει "πάγωμα" των δανειακών δόσεων του δήμου αλλά και μέριμνα για τις δανειακές υποχρεώσεις ή δανειακές διευκολύνσεις των πληγέντων.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δεσμεύτηκε για έμπρακτη στήριξη της περιοχής και των κατοίκων με όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ξεκάθαρο εμπρησμό στη Βιάννο, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Δεικτάκης, οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης και άλλοι.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ