2012-08-04 08:27:56
Φωτογραφία για Τουρκικο ενδιαφερον για πιστα Formula 1 στην Αθηνα
Σε έναν τιτάνιο αγώνα για την κατασκευή πίστας «Formula 1», έχει επιδοθεί τους τελευταίες 18 μήνες ο δήμαρχος Δραπετσώνας- Κερατσινίου Λουκάς Τζανής, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, τονίζει ότι το έργο θα δώσει τεράστια τουριστική και εμπορική ανάπτυξη στην περιοχή, ενώ η κατασκευή του θα στηριχθεί 100% σε ιδιωτικά κεφάλαια και το κράτος δεν θα δαπανήσει ούτε ένα ευρώ.

Σύμφωνα με οικονομοτεχνική μελέτη του δήμου, το έργο θα προσφέρει τουλάχιστον 5.000 σταθερές θέσεις εργασίας και άλλες 3.000 ευκαιριακές (όταν θα γίνονται διοργανώσεις αγώνων και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις), καθώς η πίστα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες δραστηριότητες.

O δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας τονίζει ότι αυτήν τη στιγμή για την κατασκευή της πίστας, που θα εφάπτεται με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, τον Πειραιά και θα βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχουν εκφράσει ενδιαφέρον αρκετοί ξένοι όμιλοι, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ αναφέρει ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα γίνει με διαφανείς διαδικασίες, με δημόσιους και διεθνείς διαγωνισμούς.


Όπως ανέφερε ο κ. Τζανής, ο ιδιοκτήτης της πίστας Formula 1 της Κωνσταντινούπολης και πρώην πρόεδρος της Γαλατάσαράι Mumtaz Tahincioglou, σε συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Κερατσίνι, του εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατασκευή πίστας αγώνων στη χώρα μας είναι εφαρμόσιμη και ρεαλιστική και ότι αυτό που χρειάζεται είναι να δώσει τυπικά το «πράσινο φως» ο Μπέρνι Εκλεστόουν, ισχυρός άνδρας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Αν υπάρξει πολιτική βούληση, το έργο θα υλοποιηθεί σύντομα, εκτιμά ο δήμαρχος και τονίζει ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ο δήμος για να ξεκινήσει η κατασκευή της πίστας είναι η γραφειοκρατία, καθώς εμπλέκονται τουλάχιστον 12 συναρμοδιότητες υπουργείων, ενώ θα χρειαστούν δεκάδες υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα για τους περιβαλλοντικούς όρους κ.ά.
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ