2012-03-16 21:55:25
Φωτογραφία για Πολλά μικρά νέα από τα media
Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)*

@ Οι εργαζόμενοι στον «Αδέσμευτο Τύπο» του Δημήτρη Ρίζου είδαν μέσα σε μία εβδομάδα να εξοφλούνται οι χρωστούμενοι μισθοί Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Χρωστάει βέβαια ακόμη… όλο  το 2012 αλλά η εν λόγω καταβολή δείχνει πως έλαβε κάποιο δάνειο (η στήλη το είχε αναφέρει προ καιρού).

@ Οριστικά «ΣΚΑΪ με τον Νίκο Ευαγγελάτο» θα ονομάζεται το νέο προδελτίο του ΣΚΑΪ, που θα προβάλλεται από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και κάθε ημέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 19:00, σε πλήρη επιβεβαίωση χθεσινού μας ρεπορτάζ.

@ Από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου αντικαθίστανται τα προγράμματα των καναλιών Σινεσπόρ+ και Πρίσμα+ στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων BBC World News και Deutsche Welle αντιστοίχως.

Radio news

@ Μια νέα αθλητική εκπομπή ονόματι «Real Sports» ξεκινά στον Real FM από αύριο, Σάββατο 17 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 18:00 ως τις 22:00
. O Παύλος Παπαδημητρίου, ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος και ο Παναγιώτης Περπερίδης, μαζί με το team του pamesports.gr κάνουν έναν… αθλητικό μαραθώνιο που θα περιλαμβάνει live τα παιχνίδια της Super League (με κριτική των αμφισβητούμενων φάσεων από τον Παναγιώτη Βαρούχα), το τρίτο ημίχρονο όλων των αναμετρήσεων, προτάσεις για τους αγώνες του στοιχήματος και ενημέρωση για όλα τα αθλήματα (με έμφαση στο μπάσκετ).

Media… Police!

@ Ερώτηση ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 στον Μπάλαζ Μέγερι: «Μπάλαζ, γουάτ Ολυμπίακος μέιντ ρονγκ;»!

Συνδικαλιστικά

@ Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως ΕΣΗΕΑ έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο τον Θανάση Τσεκούρα, διευθυντή του «Έθνους» και του επέβαλε ομόφωνα την ποινή προσωρινής διαγραφής 18 μηνών από τα μητρώα, ύστερα από έγκληση του Ευάγγελου Γιάννου εναντίον του (για την απόλυσή του). Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή ενός έτους.

@ Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση: «Η αντικειμενικότητα στη δημοσιογραφική λειτουργία, είναι βασική προϋπόθεση της σφαιρικής και πλήρους ενημέρωσης. Την αρχή αυτή, αντιστρατεύεται η επιχειρούμενη από συνδρομητικό κανάλι “οπαδική” περιγραφή από δημοσιογράφους, του επικείμενου ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, με την οποία παραβιάζονται καταφανώς οι διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας».

@ H NOVA, βεβαίως, έχει απαντήσει από χθες αποστομωτικά και με επιχειρήματα.

Απεργιακά

@ Ούτε σήμερα αποφάσισαν στην ΕΣΗΕΑ για τη συμμετοχή ή όχι στη 48ωρη απεργία (Τετάρτη και Πέμπτη) των ΜΜΕ που έχει ανακοινώσει το Διασωματειακό. Το θέμα πάντως είναι τυπικό.

@ Την απόλυση ενός ακόμη τεχνικού, των δημοσιογράφων Κώστα Μπελιά, Ξανθίππης Γιαννάκου και Έλενας Κεφαλά και της διοικητικού υπαλλήλου Ελευθερίας Αβραμίδου ανακοίνωσε η ιδιοκτησία του SΕΝΤRΑ FM (προ ολίγων ημερών είχε απολυθεί ένας ακόμη τεχνικός). Εξ ου και ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 8ωρης στάσης εργασίας για σήμερα (17:00 – 01:00 και 48ωρη απεργία για Σάββατο και Κυριακή, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων.

@ 48ωρη απεργία στην «Εξέδρα των Σπορ» προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ για Δευτέρα και Τρίτη, 19 και 20 Μαρτίου, ζητώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων, την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Νίκο Παπανάγνου και την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών των συναδέλφων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

@ 24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ στην εφημερίδα «Εξπρές» ζητώντας την καταβολή των οφειλομένων στους συναδέλφους. Για

Τηλεθεάσεις

@ 1.625.000 τηλεθεατές είδαν χθες από τον ΑΝΤ1 το Ολυμπιακός – Μέταλιστ και 810.000 νωρίτερα, το Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

@ Πρώτο πρόγραμμα της ημέρας ήταν πάντως ξανά οι «Βασιλιάδες» του MEGA (1.662.000).

@ 1.479.000 είδαν το δελτίο του MEGA και 636.000 αυτό του ΑΝΤ1, που μεταδόθηκε όμως στις 19:00 (λόγω των αγώνων).

Μετακινήσεις στελεχών / νέα εταιρειών

@ Την Τετάρτη 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του ΔΟΛ. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας από 0,55 ευρώ σε 4,40 ευρώ με συνένωση μετοχών (reverse split), ο συνολικός αριθμός των οποίων θα ανέλθει σε 10.375.000 μετοχές από 83.000.000. Θα συζητηθούν επίσης η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά ποσό 42.537.500 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 4,40 ευρώ σε 0,30 ευρώ για συμψηφισμό ζημιών και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως το ποσό των 7.500.000 ευρώ με καταβολή μετρητών.

«Εφυγε» @ Μόλις στα 42 της χρόνια «έφυγε» ξαφνικά η Έλενα Αβραμοπούλου. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ», και στη συνέχεια εργάστηκε στον Ρ/Σ «ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑ», ως συντάκτρια και εκφωνήτρια δελτίου ειδήσεων. Αργότερα εργάστηκε στην εφημερίδα «ΑΔ. ΤΥΠΟΣ» απασχολούμενη στο ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ από το 1998 απασχολήθηκε με το οικονομικό και το επιχειρηματικό ρεπορτάζ στις εφημερίδες «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», «ΧΩΡΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και τους Ρ/Σ «PROFIT» και «FLASH». Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Μιντιακό… Σαν Σήμερα

@ 16 Μαρτίου 1914: Η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών και πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Ζοζέφ Καγιό σκοτώνει τον εκδότη της εφημερίδας «Le Figaro», Γκαστόν Καλμέτ, επειδή αρθρογραφούσε εναντίον του συζύγου της (!).
*στο soccerplus planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ