2012-03-17 08:44:08
Φωτογραφία για ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ
Παπανδρέου: Τιμωρία το πρόγραμμα λιτότητας   

Περισσότερες από χίλιες κάλπες πανελλαδικά θα στηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν τα Μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή το διαβατήριο.

Οι Φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο, τα νεοεγγραφόμενα Μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο, οι νεοεγγραφόμενοι Φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

Επίσης, ψηφίζουν οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα Μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο, οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι Φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ
. ή το διαβατήριο, οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής, οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν, οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δ.Α.Τ και οι πολίτες κρατών- μελών της Ε.Ε. που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.

Την Πέμπτη, συμμετοχή που θα στέλνει καθαρό μήνυμα επανεκκίνησης ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ με πρωτοβουλία της Κίνησης των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη και Γιώργου Παπαμανώλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τη συμμετοχή του πρόεδρου Φώτη Κουβέλη, του γραμματέα Σπύρου Λυκούδη, των μελών της Ε.Ε Δημήτρη Χατζησωκράτη, Στέφανου Μπαγεώργου και του εκπροσώπου τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ταυτόσημη άποψη σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Αναζητήθηκαν κοινές προγραμματικές θέσεις στο πλαίσιο της συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η ΔΗΜΑΡ στη βάση των συλλογικών διαδικασιών και λειτουργιών της θα συζητήσει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Παπανδρέου: Τιμωρία το πρόγραμμα λιτότητας   

 Η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επεσήμανε πως το πρόγραμμα λιτότητας είναι «ένα είδος τιμωρίας».

«Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια συζήτησής του στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. «Η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της - είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι - να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε εις πέρας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. «Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα «έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας», σημείωσε.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ' ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες. «Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ θα είχαν μειωθεί κατά 70%», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λεπτότερο MacBook Pro από την Apple;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λεπτότερο MacBook Pro από την Apple;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ