2012-08-16 19:49:03
Φωτογραφία για Πέντε στα πέντε η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας!
Με τρία μετάλλια και δύο εύφημες μνείες επέστρεψαν οι Έλληνες από την 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, κάνοντας το πέντε στα πέντε!

Η ελληνική ομάδα γύρισε από το Ρίο ντε Τζανέιρο έχοντας στις αποσκευές της ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια! Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα μας κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο.

Τα δύο κορίτσια της αποστολής, η Κρινιώ Μαρούδα από τα Λεχαινά και η Ιωάννα Κούρκουλου από τα Γλυκά Νερά Αττικής, κέρδισαν τα χάλκινα, ενώ το ασημένιο πήρε οΜάνος Βουρλιώτης από το 26ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στην περσινή αντίστοιχη Ολυμπιάδα και πρόσφατα πήρε χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Φυσικής, στο Ταλίν της Εσθονίας.

Οι εύφημες μνείες πήγαν στον Πάρη Τζιτζιμπάση από το Δοξάτο Δράμας και τον Θέμη Πράπα από την Θεσσαλονίκη.

«H ομάδα έκανε συστηματική προετοιμασία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας», δήλωσε ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκάς Ζαχείλας στην εφημερίδα «Καθημερινή», προσθέτοντας πως τα θεωρητικά θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι έφηβοι στο Ρίο ήταν μάλλον δύσκολα, ενώ ακολούθησε η εξέταση των μαθητών στον έναστρο ουρανό.


Πάντως, η χώρα μας τα πάει πολύ καλά στις Ολυμπιάδες γνώσης: τον Ιούλιο πήρε 2 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα για Φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και 1 χρυσό, 1 αργυρό, 3 χάλκινα και μία εύφημο μνεία στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διεξήχθη στην Αργεντινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι του χρόνου, ο Βόλος θα φιλοξενήσει την 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, από τις 27 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ