2012-03-17 17:12:08
Φωτογραφία για Σαμαρά πρωθυπουργό και Παπαδήμο αντιπρόεδρο βλέπει ο Economist
Υψηλά ποσοστά για τα μικρά κόμματα προβλέπει το περιοδικό Στην εκτίμηση πως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές, θα οδηγήσει μεν σε μια ανατροπή του δικομματικού σκηνικού, πλην όμως μόνο σε επίπεδο απόλυτης ισχύος και πάντως όχι σε δραματική ανατροπή του ίδιου του συστήματος, προχωρά στο τελευταίο άρθρο του για τις εξελίξεις στη χώρα μας το περιοδικό Economist.

Στο άρθρο, που τιτλοφορείται "Greek politics, steady as she goes, surprisingly», το περιοδικό τονίζει πως μία ανατροπή στο δικομματικό σύστημα στην Ελλάδα, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, βασίζοντας την εκτίμησή του στην «οικονομική και κοινωνική αναστάτωση» που έχει προκαλέσει η τρομερή ύφεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος διευκρινίζει πως μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος «έχει βαρεθεί τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα που άνθισε κάτω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που εναλλάσσονταν στην εξουσία για 30 χρόνια».


Παρόλα αυτά, όμως, τονίζει πως, ασχέτως των όσων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις περί της πρόθεσης πολλών ψηφοφόρων να στηρίξουν τα μικρά κόμματα που αντιτίθενται στα μεταρρυθμίσεις και που ενδεχομένως θα μπορούσαν, όπως γράφει χαρακτηριστικά, να «υπονομεύσουν το νέο bailout (Σ.Σ: διάσωση/στήριξης) της χώρας», οι κάλπες πιθανότατα θα δείξουν πως τα δύο μεγάλα κόμματα «εξακολουθούν να είναι ισχυρά».

Το άρθρο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «επιτυχή» τη συγκατοίκηση των δύο μεγάλων κομμάτων υπό τον Λουκά Παπαδήμο κι εδώ ακριβώς στηρίζει μια πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Γράφει δηλαδή πως είναι μάλλον απίθανο για τη ΝΔ να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και πως θα διαμορφώσει τελικά μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το άρθρο τονίζει: «Στην περίπτωση αυτή πολλοί υπουργοί θα έμεναν στη θέση τους. Μπορεί ακόμα και ο κ. Παπαδήμος να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, κάτι που θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ίδια πορεία»... 
parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ