2012-03-17 19:05:41
Φωτογραφία για Επιχείρηση διάσωσης Άγγλων τουριστών στη νήσο Ντία έξω από το Ηράκλειο
Αίσιο τέλος φαίνεται ότι είχε η περιπέτεια δύο Άγγλων τουριστών, ενός άντρα και μιας γυναίκας, ηλικίας 68 ετών, που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι πάνω στο ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν όταν αυτό προσάραξε στη νήσο Ντία έξω από το Ηράκλειο.

Το σκάφος με το όνομα"Champagne" υπό σημαία Μεγάλης Βρετανίας, παρουσίασε πρόβλημα στην προπέλα και οι επιβαίνοντες κάλεσαν τις αρχές ενημερώνοντας τους για το συμβάν που είχε σαν αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τον εγκλωβισμό τους σε αυτό.

Το κέντρο έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας έστειλε σήμα στις λιμενικές αρχές στο Ηράκλειο και λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι ξεκίνησε η επιχείρηση προσέγγισης του σκάφους και απεγκλωβισμού των δύο Άγγλων.

Προς στιγμή σήμανε συναγερμός καθότι δεν είχε γίνει γνωστό αν το ζευγάρι των Άγγλων ήταν καλά στην υγεία του.

Σκάφος του λιμενικού σώματος καθώς και 2 φουσκωτά σκάφη από τον Όμιλο Φουσκωτών προσέγγισαν το σκάφος και διαπίστωσαν ότι οι δύο επιβαίνοντες, αν και αναστατώθηκαν από την μικρή περιπέτειά τους, είναι καλά στην υγεία τους ενώ δεν απαιτείται η ρυμούλκηση του σκάφους.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ευνοούν το έργο των αρχών που θα επιχειρήσει να βγάλει προς τη στεριά το ιστιοπλοϊκό χρησιμοποιώντας τα πανιά του σκάφους.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ