2012-08-20 15:25:02
Φωτογραφία για Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη
Σε οκτώ τον αριθμό ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου που έχουν διαπιστωθεί στην περιοχή της Ξάνθης, σύμφωνα και... με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μιλώντας στο ThrakiToday.com ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης κος Γιάννης Παπαχρόνης ξεκαθαρίζει πως «βρισκόμαστε σε αιμοδοτική καραντίνα στην περιοχή της Ξάνθης με απόφαση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Για δύο μήνες δεν θα γίνονται αιμοδοσίες τόσο στον δήμο Ξάνθης όσο και στους δήμους Τοπείρου και Αβδήρων». Όπως εξηγεί ο ίδιος αυτό το δίμηνο κενό στις αιμοληψίες θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό στα αποθέματα του Συλλόγου, κενό το οποίο αρχικά θα είχε καλυφθεί από τους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου, αλλά τέθηκαν και αυτοί σε αιμοδοτική καραντίνα.

«Εάν πάει κάποιος Ξανθιώτης σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο να δώσει αίμα, ή έστω κάποιος που διανυκτέρευσε στην Ξάνθη, δεν θα τον δεχτούν για τους επόμενους δύο μήνες». Συνολικά στη χώρα μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 47 κρούσματα του Ιού, ενώ εκτός από την Ξάνθη και στην Καβάλα έχουν επιβεβαιωθεί αντίστοιχα κρούσματα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ