2012-08-22 18:26:22
Φωτογραφία για Ξεκινάει επιχείρηση “σκούπα” κατά του παραεμπορίου..
Στην τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων και εμπλεκομένων φορέων (εμπορικών συλλόγων επιμελητηρίων τελωνείων κλπ), αποφασίστηκε η έναρξη μιας διαρκούς επιχείρησης “σκούπα” κατά του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και των προϊόντων απομίμησης. Το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Κέντρου για τον έλεγχο των ελέγχων, με τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για καταγγελίες και με αλλαγές στη νομοθεσία, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο ρόλο των τελωνείων.

Αναφέρθηκε ότι το συντονισμό αυτού του «θαλάμου επιχειρήσεων κατά του παραεμπορίου» θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός και μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα γίνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης αναλυτικές ανακοινώσεις για τον τρόπο δράσης των ελεγκτικών μηχανισμών. Μάλιστα όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη «είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει εμπλοκή και του ίδιου του πρωθυπουργού για να δώσει κατευθύνσεις σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχήμα ως μία ενιαία Αρχή. Εάν σπάσει ένας κρίκος στην αλυσίδα, αυτό θα αποτελέσει την κερκόπορτα για να μην είναι αποδοτικό το σύστημα».


Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης ανέφερε ότι η ΕΣΕΕ θα εκπαιδεύσει με δικά της χρήματα 252 εμπόρους σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της προκειμένου αυτοί να δρουν ως «επόπτες» σε όλη την Ελλάδα και να ενημερώνουν το θάλαμο ελέγχου για τα προϊόντα παραεμπορίου. Η εκπαίδευση των εποπτών αυτών θα γίνει με βάση την τεχνογνωσία που διαθέτουν οι μεγάλες εταιρείες για να αναγνωρίζουν τα προϊόντα απομίμηση
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ