2012-08-22 18:25:22
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι Τούρκοι...Μποζντάγ: Δεν ανοίγουμε τη Χάλκη – θέλουμε τζαμί στην Αθήνα
Προκλητικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, μετά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη και της επαφές του με εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας. Όχι μόνο απέκλεισε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης αλλά ζήτησε και την επαναλειτουργία Οθωμανικών τζαμιών στην Αθήνα κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από καμία συνθήκη που έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

«Tο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής Χάλκης δεν βρίσκεται προς το παρόν στην ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος απαντώντας δε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην Κωνσταντινούπολη, που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, και στην έλλειψη μουσουλμανικών τόπων λατρείας, ιδιαίτερα στην Αθήνα, ζήτησε από την Ελλάδα «να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία».

Το πρακτορείο «Ανατολή» μεταδίδει ότι ο κ. Μποζντάγ, ερωτηθείς αν συζήτησε με Έλληνες αξιωματούχους το θέμα κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα, δήλωσε ότι υπάρχουν στην Αθήνα τζαμιά της οθωμανικής περιόδου τα οποία παραμένουν κλειστά και ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της για να ανοίξει ένα τζαμί στην Αθήνα.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ