2012-03-17 22:56:03
Φωτογραφία για Πως να βάλετε ξανά το σεξ στη ζωή σας
Η κουρασμένη libido αφορά το μεγαλύτερο μέρος των ζευγαριών... ενώ καθορίζει ουσιαστικά την ζωή τους.

Είναι τα συνηθισμένα προβλήματα που μπορούν να βουν λύσεις που θα ανανεώσουν την «κουρασμένη» libido και των δύο .

Ο γάμος καταστρέφει τον έρωτα; Το σίγουρο είναι ότι καταστρέφει το σεξ! Η χαμηλή ερωτική επιθυμία αποτελεί το πιο συχνό πρόβλημα ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια, καθώς απασχολεί περίπου το 1/3 τους. Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτό το ποσοστό, να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ανακτήσετε τη χαμένη σεξουαλικότητά σας εξαιρετικά γρήγορα. Το Prevention, με τη βοήθεια του νευρολόγου-ψυχιάτρου Θάνου Ασκητή, συγκέντρωσε τα 3 πιο κοινά προβλήματα και σας δείχνει τον τρόπο να βρείτε ξανά τη «χημεία» σας.

«Δεν κάνουμε σεξ όπως παλιά»

Το πρόβλημα: Πολλά ζευγάρια παραπονιούνται ότι, παρόλο που το σεξ υπάρχει ακόμη στη ζωή τους, έχει μειωθεί αισθητά η συχνότητα των ερωτικών επαφών τους. Αυτό όμως δεν οφείλεται, απαραίτητα, στη συναισθηματική τους απομάκρυνση. Πολλοί παράγοντες μπορεί να «ρίχνουν» τη διάθεσή μας για σεξ, όπως οι σύγχρονες συνθήκες ζωής, οι αυξημένες κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Όταν όμως το στρες διαβαίνει την πόρτα ενός ζευγαριού, το σεξ φεύγει από το παράθυρο Η λύση:

Κρατήστε τη φλόγα ζωντανή. Όπως παρατηρεί ο Θ. Ασκητής, «όταν μια γυναίκα γίνεται σύζυγος, αυτομάτως χάνει ένα κομμάτι του εαυτού της που πρόσφερε ηδονή στον άντρα της». Μην αφήνετε λοιπόν τα ταμπού να μπουν στη σχέση σας και μη στερηθείτε το στοιχείο του παιχνιδιού.

Και μαζί και χωριστά. Αναπτύξτε τις δικές σας δραστηριότητες, για παράδειγμα ένα νέο σπορ ή μια τακτική έξοδο μόνοι με φίλους. Προσθέτοντας νέες εικόνες στη ζωή σας, επιστρέφετε με περισσότερη όρεξη να βρεθείτε με το σύντροφό σας.

Βάλτε φαντασία. Δοκιμάστε να καταγράψετε μερικές από τις φαντασιώσεις σας και να τις μοιραστείτε με το σύντροφό σας.

Πάρτε «άδεια». Αφήστε τα παιδιά με τους δικούς σας και απολαύστε στιγμές ελευθερίας μακριά από την καθημερινή ρουτίνα.

«Θέλει σεξ κάθε μέρα. Εγώ θέλω σπάνια»

Το πρόβλημα : Οι διαταραχές της επιθυμίας πλήττουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τις γυναίκες (38%) από ό,τι τους άντρες (μόλις 13%). «Το σεξ έχει για τη γυναίκα ψυχικό και συναισθηματικό βάθος», εξηγεί ο Θ. Ασκητής. Η συχνά επιθετική προσέγγιση των αντρών βρίσκει τις «πόρτες» της γυναίκας κλειστές. Η απόρριψη όμως συχνά οδηγεί τους άντρες στο θυμό, ακόμη και στην κατάθλιψη, ενώ μπορεί μακροπρόθεσμα να τους εγκλωβίσει και να τους αποτρέψει να προσπαθήσουν ξανά.

Η λύση:

Απολαύστε ένα μασάζ. Αυτή η τεχνική δεν προσφέρει μόνο χαλάρωση, αλλά διεγείρει και τη σεξουαλική επιθυμία. «Πολύ συχνά προτρέπω τα ζευγάρια να προσφέρει ο ένας στον άλλο ένα χαλαρωτικό μασάζ», εξηγεί ο Θ. Ασκητής. Η σωματική επαφή και τα χάδια αρκούν για να κορυφώσουν την επιθυμία.

Ένα δώρο γι' απόψε. Ένα βράδυ ασχοληθείτε εσείς με το σύντροφό σας, προσφέροντάς του ό,τι πραγματικά πιστεύετε πως θα τον ικανοποιήσει (χωρίς ωστόσο να καταπιεστείτε). Το επόμενο, απολαύστε εσείς τις δικές του περιποιήσεις. Αυτή η προσοχή θέτει τη σχέση σε νέες, διαφορετικές βάσεις.

Χωρίς να μαντεύετε. «Διεκδικήστε αυτό που πραγματικά θέλετε», υπογραμμίζει ο Θ. Ασκητής. Αντί να επιπλήξετε το σύντροφό σας για τα χάδια που δεν σας προσφέρει, εξηγήστε του εσείς τι θέλετε, όχι με λόγια αλλά με έργα.

«Δεν με θέλει πια...»

Το πρόβλημα: «Το σεξ ξεκινάει και τελειώνει στη γυναίκα», υποστηρίζει ο Θ. Ασκητής. «Αυτή μπορεί να διατηρήσει το σεξουαλικό ενδιαφέρον του άντρα ή και να το "σκοτώσει"». Πώς συντελείται αυτή η αλλαγή; Συχνά οι γυναίκες κρίνουν αυστηρά τους άντρες και τους πιέζουν για τις υποχρεώσεις τους.

Η λύση:

Βάλτε τα «καλά» σας. Ένας παράγοντας που μπορεί να ξαναβάλει τον άντρα στο παιχνίδι είναι η εμφάνιση της γυναίκας. Όπως έδειξε μια πρόσφατη έρευνα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα οι παντρεμένοι κυκλοφορούν στο σπίτι συνήθως ατημέλητοι.

Κάντε τον να ζηλέψει. «Το σταθερό και το μόνιμο σκοτώνει το κίνητρο του κυνηγού» υποστηρίζει ο Θ. Ασκητής. «Κάντε τον να ζηλέψει. Όχι χυδαία, βεβαίως. Έτσι, η επιθυμία ενεργοποιείται και γίνεται εκρηκτική».

Διατηρήστε το μύθο του. Είναι σημαντικό για τον άντρα να μη νιώσει ότι έχει παραγκωνιστεί ή πως θα κριθεί σκληρά ανά πάσα στιγμή. Για να διατηρείται το σεξουαλικό στοιχείο, η γυναίκα πρέπει να αισθάνεται ότι γοητεύεται.

Μοιράστε τις ευθύνες. Ένας τρόπος είναι να συζητήσει το ζευγάρι και να αποφασίσει για ποια πράγματα είναι υπεύθυνος ο καθένας. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται ο ένας να ελέγχει τον άλλο ή να τον αμφισβητεί. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ