2012-03-17 23:30:14
Φωτογραφία για Η εκλογή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και από φίλους συνιστά αποθέωση του Λαϊκισμού
Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

Η προσεχής εκλογή του αρχηγού του αυτοδιαλυόμενου ΠΑΣΟΚ, το οποίο τόσα και τόσα δεινά επισώρευσε στη δύσμοιρη Ελλάδα, αποτελεί την αποθέωση του εθνοκτόνου και λαϊκοκτόνου λαϊκισμού, ο οποίος, όπως έγραφε ο Γ. Κορδάτος, "ενώ φαίνεται προοδευτικός, στην ουσία οδηγεί προς τα πίσω, πολύ πίσω" (βλ. το έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα, εκδ. "Ergo", Αθήνα, 2002). Αυτό ακριβώς γίνεται και με την απ' ευθείας εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ -όπως έγινε και με την εκλογή του Τζέφρη καθώς και του νυν αρχηγού της Ν.Δ.- τόσο από τα μέλη του Κινήματος όσο και από τους "φίλους", έναντι καταβολής 2 ευρώ!

Εναντίον αυτής της αντιδημοκρατικής και αντιπολιτευτικής τακτικής τάχθηκα και το 2010 όταν είχε ανακύψει το σχετικό ζήτημα. Πρόκειται στην ουσία για μία φαρσοκωμωδία η οποία υποβιβάζει τόσο την πολιτική και λειτουργική σημασία των κομμάτων όσο και το πραγματικό πολιτικό και ηθικό κύρος του εκλεγέντος αρχηγού και από μία μάζα διερχομένων "φίλων", οι οποίοι δεν είχαν καμμία απολύτως ώσμωση με τους ιδεολογικοπολιτικούς αγώνες και προβληματισμούς του Κινήματος
. (Το ζήτημα αυτό το ανέλυσα εκτενέστερα στο άρθρο μου: "Η εκλογή των πολιτικών αρχηγών από τους διερχομένους αποτελεί αντιδημοκρατικό λαϊκισμό" (βλ. περιοδ. "Ηλιαία", τεύχ. Μαΐου 2010, σελ. 31).

Αυτού του είδους η εκλογή αποτελεί μία τουριστική ατραξιόν από την οποία παρελαύνουν άσχετοι, πανάσχετοι και κάθε λογής απολιτικοί ψηφοφόροι, οι οποίοι με την παχυλή τους άγνοια νοθεύουν την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, στη διαμόρφωση τής οποίας η παρουσία του αρχηγού είναι βαρύνουσα.

Αυτά, πέραν του γεγονότος ότι οι διερχόμενοι αγνοούν παντάπασιν το Καταστατικό του Κόμματος ή του Κινήματος, όπερ απαράδεκτο.

http://ethnikonthematon.blogspot.com/2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ρία στον τελικό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ρία στον τελικό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ