2012-03-18 07:30:02
Φωτογραφία για Ολλανδία: Ευνούχιζαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης!
Τουλάχιστον δέκα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε σχολεία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ευνουχίστηκαν την δεκαετία του '50, όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η ολλανδική εφημερίδα Handelsblad.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ευνουχισμοί πραγματοποιούνταν στις εγκαταστάσεις ψυχιατρείου της Καθολικής Εκκλησίας για να "θεραπεύσουν" τα αγόρια που εθεωρείτο ότι ήταν ομοφυλόφιλα. Η εφημερίδα ανακάλυψε αποδείξεις ότι σε μια περίπτωση με ευνουχισμό τιμωρήθηκε ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που τόλμησε να το καταγγείλει, ενώ υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για ακόμη δέκα περιπτώσεις.

Η επιτροπή Ντίτμαν στην οποία είχε ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης πέρυσι διαπίστωσε ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση σε ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας στο διάστημα 1945 - 1981. Αρχιεπίσκοπος της Ουτρέχτης Βιμ Εικ τον Δεκέμβριο ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα.

Πάντως, η επιτροπή, με επικεφαλής τον Βιμ Ντίτμαν πρώην υπουργό Παιδείας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDA), δεν έκανε καμία αναφορά για ευνουχισμό των θυμάτων στην τελική αναφορά που παρέδωσε, παρότι έγιναν σχετικές καταγγελίες το 2010.

Η επιτροπή ζήτησε την αναδιοργάνωση της επισκοπικής συμβουλευτικής επιτροπής «Βοήθεια και Δίκαιο», που ιδρύθηκε το 1995 για να βοηθάει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ