2012-03-18 07:20:02
Φωτογραφία για Κύπρος: Στον Ν. Αναστασιάδη το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές
Ο Ν. Αναστασιάδης με την Ε. Θεοχάρους (όρθιοι)

Μεγάλος νικητής των εσωκομματικών εκλογών του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), αναδείχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις προεδρικές Εκλογές του 2013.

Aπό τους 1008 εγγεγραμμένους στις εκλογές, ψήφισαν οι 781. Ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε στο Ανώτατο Συμβούλιο 673 ψήφους ή ποσοστό 86,73% και η ανθυποψήφιά του ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έλαβε 103 ψήφους ή ποσοστό 13,27%. Επίσης, υπήρξαν 2 άκυρα και 3 λευκά.

Η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ άρχισε στις 10.30 το πρωί με ομιλίες των δύο υποψηφίων, οι οποίοι εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος.

H μυστική ψηφοφορία με κάλπες άρχισε στις 12:30 και ολοκληρώθηκε στις 4.30 το μεσημέρι και ακολούθησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Έτοιμος για το μεγάλο αγώνα της αλλαγής ενός συστήματος που έχει εξαντλήσει τα όριά του, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ανωτάτου Συμβουλίου.

Ο ΔΗΣΥ έχει επιλέξει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε η Ευρωβουλευτής του κόμματος Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι σέβεται απολύτως το αποτέλεσμα.

«Το αποτέλεσμα πάρθηκε με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε στη σύντομη δήλωσή της η κ. Θεοχάρους και συνεχάρη όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ