2012-08-26 16:37:22
Φωτογραφία για Χωρις τέλος η σφαγή στη Συρία
Τουλάχιστον 183 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο από τη βία στη Συρία, εκ των οποίων τουλάχιστον 34 στην πόλη Νταράγια, στην περιοχή της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συνολικά 320 πτώματα έχουν βρεθεί από χθες στην Νταράγια, αλλά τα περισσότερα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες.

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και συχνότερα εντοπίζονται στη Συρία πτώματα, συνήθως ανθρώπων που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Χθες, συνολικά 183 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους --124 άμαχοι, 39 στρατιώτες και 20 αντικαθεστωτικοί. Από τον συνολικό αριθμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους, οι 34 σκοτώθηκαν στην Νταράγια και μεταξύ αυτών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Ο απολογισμός αυτός του Παρατηρητηρίου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους δημοσιογράφουςαπό τις αρχές της Δαμασκού.

Από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το Μάρτιο του 2011, περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήγε για πάντα στα αστέρια....
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πήγε για πάντα στα αστέρια....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ