2012-03-18 11:24:48
Φωτογραφία για Ιστορίες απλών Ελλήνων πρωταγωνιστούν στη Guardian
Ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση έχει η σειρά – αφιέρωμα στους καθημερινούς Έλληνες της εφημερίδας Guardian, που έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Jon Henley.

Ο ανταποκριτής βρίσκεται εδώ και μέρες στη χώρα μας, συναντώντας δεκάδες ανθρώπους με ιδέες, πρωτοβουλίες, παράπονα και σχόλια και το Twitter του είναι γεμάτο προτάσεις για άρθρα.

Αυτή φορά, ο Jon Henley καταπιάνεται με την Πάτρα και αφουγκράζεται την Hilary Διαμαντοπούλου, με καταγωγή από τη Σκωτία, παντρεμένη με Έλληνα που ζει εδώ και 30 χρόνια στην Πάτρα, η οποία σχολιάζει το κίνημα της πατάτας αλλά και των άλλων προϊόντων που πωλούνται χωρίς μεσάζοντα.

Όπως αναφέρει η Hilary Διαμαντοπούλου, η κατάσταση στην Πάτρα είναι παρόμοια με της Αθήνας σε μικρότερη κλίμακα. Καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν, οι άνθρωποι που καταφεύγουν στα συσσίτια αυξάνονται, ενώ γιγαντώνεται και το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών.

«Στην αρχή τα συσσίτια στήνονταν για τους μετανάστες, όμως τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα τα έχουν οι Έλληνες που δεν μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειές τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης», αναφέρει.

Όσο για το κίνημα της πώλησης προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές κατευθείαν από τους παραγωγούς, η κα. Διαμαντοπούλου αναφέρει ως παραδείγματα το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τις πατάτες, το κρασί και το ελαιόλαδο, πρωτοβουλία που φαίνεται να στηρίζει και το δημοτικό συμβούλιο.
mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ, αρχίζουμε;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ, αρχίζουμε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ