2012-03-18 12:21:05
Φωτογραφία για Επιστρέφουν (;) ως μέλη της ΝΔ οι γαλάζιοι διαγραφέντες
Το ενδεχόμενο επιστροφής στις κομματικές τάξεις της ΝΔ, των ανεξάρτητων βουλευτών που πέραν της καταψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, επέμειναν στο «όχι» ή την αποχή και κατά τις ψηφοφορίες των εφαρμοστικών νόμων, εξετάζουν από την Συγγρού.

Η πόρτα για τα ψηφοδέλτια βέβαια έχει κλείσει οριστικά για τις επικείμενες εκλογές –σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα επιμένουν να υποστηρίζουν οι επιτελείς του Α. Σαμαρά- δεδομένης της ξεκάθαρης στάσης του Προέδρου της ΝΔ –και, συναφώς, του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Παραμένει ωστόσο ανοιχτή η πιθανότητα της επιστροφής τους ως μέλη του κόμματος.

Είναι αυτονόητο άλλωστε ότι στις διαθέσεις της κομματικής ηγεσίας είναι να αποφευχθούν τα φαινόμενα εσωστρέφειας που, δίχως αμφιβολία θα προκαλείτο ανάμεσα στους βουλευτές τού «όχι» και τους βουλευτές του «ναι» ενώ θα εκπέμπετο και εσφαλμένο μήνυμα από την πλευρά του Α. Σαμαρά ότι «βάζει νερό στο κρασί του», σε ένα θέμα το οποίο ο ίδιος αντιμετωπίζει ως κομβικής σημασίας για τη διαμόρφωση προοπτικής για τη χώρα.


Εν τούτοις, στην Συγγρού αντιμετωπίζουν από διαφορετική σκοπιά το ενδεχόμενο της επανένταξης των βουλευτών αυτών στις κομματικές λίστες –υπενθυμίζεται ότι πέρας της διαγραφής τους από την Κ.Ο. της ΝΔ, οι εν λόγω βουλευτές διεγράφησαν και από μέλη του κόμματος. Άλλωστε, οι διαρροές από τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή περί «γενικότερης συμπεριφοράς» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η υπερψήφιση των εφαρμοστικών νόμων δεν είναι παρά ένα πρώτο βήμα».

Αυτό το βήμα δεν έγινε από 16 βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων πάντως όχι μόνο έχουν επιδείξει «διαγωγή κοσμιοτάτη» αλλά από κάθε δημόσιο βήμα διαθέσιμο, επιμένουν ότι η κομματική τους θέση είναι εντός της ΝΔ την οποία και θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις στις επικείμενες εκλογές. Έργο που ασφαλώς θα διευκολυνθεί περισσότερο εφ’ όσον οι ίδιοι έχουν ανακτήσει την κομματική τους ταυτότητα. Μεταξύ αυτών οι κ.κ.Μ. Τζήμας, Ελίζα Βόνεμπεργκ και Κ. Γκιουλέκας.

Στην κατεύθυνση αυτή, από το επιτελείο Σαμαρά αναμένεται να συνεκτιμηθεί και η στάση των βουλευτών κατά την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης από την Βυλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ρόλο –όχι βέβαια τον καθοριστικό- στις τελικές αποφάσεις, δεν αποκλείεται να παίξει και η στάση της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους «πράσινους» διαγραφέντες βουλευτές, καθώς φαίνεται ότι και ο Ευ. Βενιζέλος επιδιώκει την «πανστρατιά».

Αν και η πολιτική τού κ. Βενιζέλου βέβαια υπήρξε απολύτως ταυτισμένη με του Γ. Παπανδρέου και αυτή ήταν που τελικώς οδήγησε στην πόρτα της εξόδου 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο νέος αρχηγός του κόμματος βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση από τον κ. Σαμαρά.

Επικοινωνιακά μπορεί να «παίξει το χαρτί» της νέας ηγεσίας που διαγράφει το παρελθόν, ανοίγοντας την πόρτα της επιστροφής των διαγραφέντων. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ