2012-03-18 12:25:40
Φωτογραφία για Σ.ΤΣΙΩΛΗΣ: Είναι Χ και... under!
Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει με το μάτι του ειδικού το ντέρμπι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό, για λογαριασμό του Onsports.

Ακόμα και αν στο τέλος της σεζόν η ομάδα του δεν κατακτήσει κανέναν τίτλο -πράγμα όχι και τόσο... απίθανο- εκείνος θα έχει βάσιμες ελπίδες να το κάνει! Βλέπετε, ο Σάκης Τσιώλης -για τον οποίο κι ο λόγος- έχει καταφέρει να αναμορφώσει τον Αστέρα Τρίπολης και να «χτυπάει» Europa League!

Όντας ένας προπονητής που έχει έρθει αντιμέτωπος, τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό, αλλά και με πολλά «χιλιόμετρα» στο... κοντέρ του στο ποδόσφαιρο, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός -εκτός από της... μόδας- είναι και από τους πλέον κατάλληλους για να μας αναλύσουν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Το Onsports επικοινώνησε με τον Σάκη Τσιώλη, ζητώντας την βοήθειά του και εκείνος όχι μόνο δεν αρνήθηκε, αλλά φρόντισε να αναλύσει την «μητέρα των μαχών» ακόμα και με... στοιχηματικά κριτήρια! Απολαύστε τον...


Κόουτς, καλησπέρα. Ποια είναι τα δεδομένα που έχουμε για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ;

«Είναι ένα ντέρμπι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς παίζουν δυο κουρφαίες ομάδες στην Ελλάδα, οι οποίες μάχονται και για τον φετινό τίτλο. Απο πλευράς ουσίας τώρα είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό η νίκη, ενώ το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι πως, ουσιαστικά, πάει για δυο αποτελέσματα. Πέρα από αυτό και η ψυχολογία είναι υπέρ του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή, λόγω της απόδοσης που έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό».

Δηλαδή, πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί;

«Κοιτάξτε, πολλές φορές η διαφορά βαθμών δεν παίζει μεγάλο ρόλο και ειδικά στα ντέρμπι έχουμε δει πολλές φορές να έρχονται τα... πάνω κάτω. Εγώ, για αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ένας προπονητής μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ένα ματς, αν πηγαίνει για δυο αποτελέσματα».

Με βάση τα ρεπορτάζ για τις 11άδες, εσύ περιμένεις εκπλήξεις από τους δυο συναδέλφους σου;

«Ξεκινώντας... ανάποδα, ο Βαλβέρδε νομίζω ότι είναι σταθερός στο 4-3-3. Βέβαια, όταν παίζει ο Τζιμπούρ και ο Μιραλάς, είναι ουσιαστικά 4-4-2, ενώ αν παίζει και ο Φουστέρ ο Ολυμπιακός γίνεται φουλ επιθετικός. Από την άλλη πλευρά, ο Φερέιρα δεν νομίζω ότι έχει επιλογές για να κάνει την έκπληξη. Έχει ελλείψεις στην επίθεση... Η μόνη σκέψη που κάνω εγώ είναι ότι ίσως να μπορούσε να χρησιμοποιήσει μαζί τους Καραγκούνη, Σιμάο και Κατσουράνη στο κέντρο, για να έχει περισσότερες λύσεις επιθετικά σε σχέση με τον Βιτόλο. Για μένα είναι πιο δόκιμη αυτή η τριπλέτα».

Πού βλέπεις να κρίνεται ο νικητής;

«Το παιχνίδι θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα της άμυνας του ΠΑΟ απέναντι στην επίθεση του ΟΣΦΠ. Βλέπουμε ότι οι γηπεδούχοι έχουν μια αστάθεια στην άμυνά τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν πολύ ποιοτικό ρόστερ ειδικά μπροστά. Πλέον, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να επιτεθεί και μετά θα εξαρτηθεί από τον Ολυμπιακό αν θα το εκμεταλλευθεί».

Αποτέλεσμα να... τολμήσω να ζητήσω ή δεν χωρούν προγνωστικά;

«Για μένα, το ματς κατα 70-80% θα τελειώσει ισόπαλο! Η λογική λέει ότι η τακτική του ΟΣΦΠ θα είναι να περιμένει, να είναι πιο τραβηγμένος για να κλείσει τους διαδρόμους. Επίσης, όπως προείπα, ο ΠΑΟ έχει προβλήματα επιθετικά, ενώ προσθέστε ότι ναι μεν θα θέλει τη νίκη, όμως η πραγματική καταστροφή θα είναι για αυτόν μόνο η ήττα από θέμα πρεστίζ...».

Κάνε μας μια περιγραφή του αγώνα. Τι... προβλέπεις ότι θα δούμε;

«Καταρχήν, θα παίξουν οργανωμένα και οι δυο, με κοντρόλ παιχνίδι. Αν δεν του πάει όπως θέλει του Παναθηναϊκού, ενδεχομένως κάποια στιγμή ο Φερέιρα να προσπαθήσει να παίξει με δυο σέντερ φορ. Γενικά, πιστεύω ότι θα είναι ενα πολυ κοντρολαρισμένο ματς, ενώ κι ο Ολυμπιακός δεν νομίζω ότι θα αφήσει κενούς χώρους για να παίξει ο αντίπαλος στην κόντρα επίθεση. Δεν νομίζω ότι θα έχει πολύ θέαμα».

Αφού μας έδωσες το σημείο, θα μας πεις και ένα σκορ να το παίξουμε;

«(Γελάει) Όπως είπα και πριν, δεν βλέπω το παιχνίδι να ξεφεύγει ούτε από την ισοπαλία, αλλά ούτε και από το μηδέν! Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, πάντα μια στιγμή μπορεί να φτάνει για να αλλάξουν όλα, αλλά έτσι το βλέπω εγώ».

Να βάλουμε 0-1 γκολ, να είμαστε και καλυμμένοι;

«Αν παίζεις στοίχημα, παίξ’ το (γέλια)! Οι στημένες φασεις ίσως παίξουν ένα ρόλο στο ματς και δούμε κάποιο γκολ».
Onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ