2012-08-31 18:24:03
Φωτογραφία για Η νέα λάθος διάγνωση του Ρέσλερ
«Η λάθος διάγνωση του δρος Ρέσλερ» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, το οποίο σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο τη νέα συνέντευξη του αντικαγκελάριου της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau και τη συνεχή αλλαγή πλεύσης του  γερμανού πολιτικού. Ο Γερμανός υπουργός στη νέα συνέντευξή του, επαναλαμβάνει την άποψή του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη, ενώ από προ ολίγων ημερών είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι η ''Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της'', ακολουθώντας το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ, με αυστηρό τρόπο, καλεί τους πολιτικούς και τους γερμανούς αξιωματούχους να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους περί Ελλάδας, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας προκαλεί το... χάος για μια ακόμα φορά με τις δηλώσεις του, ενώ στις αρχές αυτής της εβδομάδας έσπευδε να υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή προοπτική, τονίζοντας ότι το ''επιθυμητό είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ''.


Φυσικά η αντίδραση του γερμανικού Τύπου ήταν σφοδρή: ''Όταν ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ δηλώνει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν τρομάζει πλέον, έχει κατά νου μια θεραπεία. Προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη από τις πιθανές συνέπειες της ευρωκρίσης. Ο Ρέσλερ μοιράζει φραστικά ηρεμιστικά.Αυτός είναι ο ρόλος του υπουργού Οικονομίας και είναι ίσως χρήσιμος σε εποχές που η οικονομία βρίσκεται σε τέτοια δυσμενή κατάσταση'', σημειώνει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σχολιάζοντας τη συνέντευξη.

''Κι όμως η θεραπεία του Ρέσλερ έχει ένα σημαντικό λάθος. Τη συστήνει, χωρίς όμως να είναι σε θέση να κρίνει, εάν είναι σωστή. Όπως κάθε άλλος πολιτικός, ο υπουργός Οικονομίας δεν γνωρίζει εάν οι εκτιμήσεις του αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ή απλά στη γνώμη του τελευταίου οικονομολόγου με τον οποίο μίλησε'', καταλήγει το δημοσίευμα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ