2012-09-01 00:07:04
Φωτογραφία για «Τα ίδια έλεγαν πριν δύο χρόνια και ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου…»
από το Γραφείο Τύπου

«Όσοι διαφωνούμε με την μνημονιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και αντιδρούμε στην εγκατάλειψη της κεντρικής προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ, η οποία έλεγε... όχι σε νέα μέτρα ύφεσης και φτώχιας, δεν είμαστε Έλληνες ή Νεοδημοκράτες και δεν αγαπάμε την πατρίδα μας; 

Όλοι ξέρουν ποιός είμαι, από που προέρχομαι και ότι από τις τάξεις της ΝΔ και μόνον, υπηρέτησα μέχρι σήμερα τον τόπο μου. Και όλοι καταλαβαίνουν πως η δική μου στάση μένει πιστή σε όσα προεκλογικά υποστηρίζαμε. Μένει πιστή στον κόσμο της ΝΔ που αντιπάλεψε τους επαχθείς μνημονιακούς όρους και δεν ανέχεται το σιωπητήριο και την ανακολουθία λόγων και πράξεων που η… ανοιξιάτικη παρέα της σημερινής ηγεσίας του κόμματος προσπαθεί να επιβάλλει».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 31 Αυγούστου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96» και στο δημοσιογράφο Αντ
. Κοκορίκο. Ο Αχαιός Βουλευτής, υπογράμμισε πως όλοι πλέον έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πως η πολιτική του κ. Σαμαρά, μετά τις εκλογές, τείνει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα του τρίτου κόσμου και την παράταξη της ΝΔ σε «δεύτερο ΠΑΣΟΚ», επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε και στην ομιλία του, την περασμένη Τετάρτη στην Πάτρα. Ότι, δηλαδή, «φαίνεται πως αυτό που εγώ είχα την τύχη ή την ατυχία να διαπιστώσω από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα να παραιτηθώ από μέλος της Κυβέρνησης από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, το βλέπουν πλέον όλοι».

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε πως ήδη τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, ούτε μέσα στην παράταξη, ούτε μέσα στη κοινοβουλευτική ομάδα και κάλεσε όλα τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης, άσκησε κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού, τόσο στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, όσο και στο Υπουργικό Συμβούλιο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως σε δύο χρόνια περίπου θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα και πως αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων. Θυμίζω πως τα ίδια, πριν δύο χρόνια περίπου, έλεγαν και ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου. Αλλά πέραν τούτου, δείχνουν και έναν πολιτικό χωρίς μέτρο στον δημόσιο λόγο του. Πώς μπορεί να δεσμεύεται για κάτι τέτοιο, όταν κανένας άλλος, εντός ή εκτός Ελλάδας, δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε τρεις ή σε έξι μήνες; Και εν πάση περιπτώσει, πώς μπορεί να τα λέει αυτά, προδικάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις των επομένων δύο ετών ή ακόμα και την στάση του λαού; Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν είμαστε ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας. Είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα, ακόμα και αν φαίνεται μερικοί να το ξεχνούν».

Και ο Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε: «Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πως κανένα πρόσωπο και κανένας αρχηγός δεν μπορεί να αποφασίζει και να σέρνει μόνος του ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία και τον κόσμο της σε πλήρη υποστολή των προεκλογικών δεσμεύσεων. Η… ανοιξιάτικη παρέα όμως συνεχίζει να κινείται με τον αέρα της εξουσίας και αν δεν αλλάξει πολλά, σύντομα θα παρακολουθεί με αμηχανία τις σφαλιάρες και τις κατακεφαλιές που θα της έρχονται από τους δυστυχούντες Έλληνες».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπράβο στους Έλληνες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Μπράβο στους Έλληνες"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ