2012-09-01 01:24:04
Φωτογραφία για Συναντήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με τους Προέδρους των κομμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και...
...δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Από το Γραφείο Τύπου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα συναντήσεις, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, με τον Γενικό Γραμματέα του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (Α.Κ.Ε.Λ.) κ. Άνδρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ.) κ. Μάριο Κάρογιαν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩ.ΚΟ) κ. Δημήτριο Συλλούρη, τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα Ιωάννα Παναγιώτου και τέλος με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντησή τους οι κ.κ. Αναστασιάδης και Παναγιωτόπουλος έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Είναι ιδιαίτερη χαρά που πραγματοποιείται μια συνάντηση με έναν φίλο αλλά και γνωστό προασπιστή των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού, τον φίλο Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.


Έχουμε συζητήσει τα θέματα που αφορούν τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα. Διεξήλθαμε και των αμυντικών δυνατοτήτων, ιδιαιτέρως της συνέχισης της συνεργασίας. Χαίρομαι να πω και νοιώθω ιδιαιτέρα ασφαλής, διότι δεν περιορίζεται στις φραστικές στηρίξεις, από πλευράς του ο Υπουργός, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα επιδιώκει να δώσει το αίσθημα ασφάλειας, που ενδεχόμενα να λείπει από τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Ανεξάρτητα των προβλημάτων που η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα είναι το μήνυμα, ότι παραμένει στο πλευρό μας και αυτό έχει υψίστη σημασία, όπως πάρα πολύ ορθά επεσήμανε.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν είναι παρά Υπουργείο Ειρήνης και έτσι θέλουμε να το βλέπουμε, διότι η αποτρεπτική δύναμη, όταν υπάρχει, είναι εκείνη που εξασφαλίζει και την ειρήνη.

Θέλω δημόσια και όχι μόνον από πλευράς παράταξης, αλλά και από πλευράς Κυπριακού Ελληνισμού να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες αλλά και την ευγνωμοσύνη μας προς το Ελληνικό Κράτος για τη διαχρονική στήριξη και υπεράσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ειδικότερα του Κυπριακού Ελληνισμού. Για άλλη μια φορά σας καλωσορίζω και σας εύχομαι τα καλύτερα.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον καλό μου φίλο, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τη φιλόφρονα υποδοχή και τα ζεστά αισθήματα φιλίας που για ακόμη μια φορά συνάντησα εδώ στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Με τη συνάντηση και τις συνομιλίες που είχα μαζί του και με τα υπόλοιπα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, ολοκλήρωσα μια σύντομη αλλά περιεκτική σε συναντήσεις και σε συνομιλίες επίσκεψη μου στην Κύπρο, που όπως είπα, επέλεξα να είναι η πρώτη μου επίσκεψη ως νέου Υπουργού Άμυνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Στις συνομιλίες μου με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τον κ. Αναστασιάδη, είχα την ευκαιρία να εξετάσουμε όλα τα θέματα. Πριν από όλα θέματα της δικής μου αρμοδιότητας. Ξεκαθάρισα και επανέλαβα για μια ακόμα φορά ότι με οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα, ακόμη και μέσα στις καταιγίδες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, η Ελληνική Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να είναι εδώ δίπλα στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού, γιατί ο Κυπριακός Ελληνισμός είναι κομμάτι του Ελληνισμού εκλεκτό και βασανισμένο. Οι τύχες μας είναι αλληλένδετες και σε ότι αφορά τα θέματα άμυνας, το είπα και το επαναλαμβάνω, το Υπουργείο του οποίου προΐσταμαι, να θεωρείτε ότι αποτελεί προέκταση του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνεργαζόμεθα και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμεθα όσο πιο στενά γίνεται.

Στις συνομιλίες μου με τον Πρόεδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού είχα την ευκαιρία να συζητήσω και άλλα θέματα, θέματα που αφορούν τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ζητήματα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, θέματα που αφορούν την Κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη. Θεωρούμε ότι η Κύπρος στα θέματα αυτά έχει κάνει σημαντικές στρατηγικές επιλογές με τις οποίες άνοιξε δρόμους. Παρακολουθούμε τις επιλογές της Κύπρου, τις συγκεκριμένες επιλογές από πάρα πολύ κοντά.

Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον κ. Αναστασιάδη, να του ευχηθώ καλή δύναμη και να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό. Άλλωστε στις 26 Σεπτεμβρίου θα είμαι πάλι εδώ για την άτυπη Σύνοδο, στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας, των Υπουργών Άμυνας και μάλλον θα είμαι εδώ την 1η Οκτωβρίου για την μεγάλη εορτή της Κύπρου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Πρόεδρε, καλή δύναμη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ