2012-09-01 23:24:17
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιακός είναι σαν μία οικογένεια...
Ικανοποιημένος από τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Πάουλο Μασάντο, μιλώντας στην εφημερίδα Stadio. «Θεωρώ ότι ήδη είμαστε μια οικογένεια, η οποία λειτουργεί σαν ένα. Έτσι πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός», τόνισε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός. «Η παρουσία του κόσμου μετράει στην εξέλιξη που μπορεί να έχει ένας αγώνας», τόνισε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Πάουλο Μασάντο στη «Stadio»

Κάποτε είχες αγωνιστεί ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και τώρα φοράς την ερυθρόλευκη φανέλα. Τελικά παίζει περίεργα παιχνίδια η ζωή, έτσι;

«Έτσι είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Μπορεί να αλλάζεις διαρκώς περιβάλλον. Είναι μέσα στη δουλειά μας, όμως, και μαθαίνεις να ζεις με αυτό».

Πώς κυλάει για σένα το πρώτο διάστημα στην Ελλάδα και η προσαρμογή σου στον Ολυμπιακό;

«Θα έλεγα ότι η προσαρμογή μου εξελίσσεται καλά. Δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερο πρόβλημα και στο θέμα της συνεννόησης. Νομίζω ότι μέρα με τη μέρα μπαίνω όλο και περισσότερο στο ρυθμό του Ολυμπιακού».


Ένα από τα θετικά του Ολυμπιακού είναι το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Εσύ πώς το εισπράττεις σε αυτό το διάστημα που είσαι στην ομάδα;

«Κάθε μέρα νιώθω όλο και καλύτερα σε ό,τι αφορά την επαφή μου με τους συμπαίκτες μου μέσα στα αποδυτήρια. Είναι δεδομένο πως όταν η ομάδα κάνει νίκες και έχει επιτυχίες, το περιβάλλον γίνεται διαρκώς καλύτερο. Θεωρώ, όμως, ότι ήδη είμαστε μια οικογένεια, η οποία λειτουργεί σαν ένα. Έτσι πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός»!

Πώς ήταν για σένα η πρώτη εμπειρία με τον κόσμο του Ολυμπιακού σε επίσημο ματς, την περασμένη Κυριακή στη Βέροια;

«Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι κάτι πραγματικά απίστευτο το να μπαίνεις σε ένα γήπεδο και να έχεις τόσο κόσμο να σε υποστηρίζει και να σε “σπρώχνει”. Θεωρώ ότι είναι το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο. Είναι αυτό για το οποίο γίνονται τα πάντα. Για να μπορούν και οι παίκτες, αλλά και οι φίλαθλοι να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, αυτό που ζουν και να γεμίζουν χαρά. Η παρουσία του κόσμου μετράει τόσο πολύ στην εξέλιξη που μπορεί να έχει ένας αγώνας για την ομάδα και τους παίκτες! Η φωνή, τα τραγούδια, τα συνθήματα, όλα παίζουν ρόλο»!

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με νέο προπονητή και αρκετούς νέους παίκτες. Πόσο σημαντικές είναι οι καθημερινές προπονήσεις στο «δέσιμο» όλων των μελών της;

«Νομίζω πως ούτως ή άλλως το ρόστερ μας δεν έχει κλείσει, αφού από ό,τι μαθαίνω η διοίκηση αναζητά έναν ακόμη ποδοσφαιριστή. Αυτές οι προπονήσεις που κάνουμε καθημερινά είναι ιδιαιτέρως σημαντικές, αφού έτσι γνωριζόμαστε καλύτερα και σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια που κάνουμε να δεθούμε περισσότερο.

Όλα αυτά θα φανούν αργότερα, όταν θα έχουμε παίξει παραπάνω παιχνίδια και θα έχουμε αναπτύξει τους δεσμούς που πρέπει να αναπτύξουμε. Όταν η δουλειά που κάνουμε καθημερινά θα μας οδηγεί από νίκη σε νίκη, θα είναι πιο εύκολο για κάποιον να αντιληφθεί τι σημαίνει να δουλεύεις διαρκώς με το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες σου. Να δένεσαι, να αποκτάς αυτοματισμούς και να τα βγάζεις όλα αυτά στο γήπεδο».

Θα έλεγες ότι υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχεις αρχίσει να «βρίσκεσαι» πιο εύκολα μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός;

«Αν και με τους περισσότερους συμπαίκτες μου έχω αναπτύξει ήδη μία καλή σχέση και είμαι σε θέση να κατανοώ τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται, θα έλεγα ότι με τους ποδοσφαιριστές που είναι πιο κοντά σε εμένα μέσα στο γήπεδο συνεργάζομαι πιο άμεσα. Αναφέρομαι, φυσικά, στον “Κάνιο”, τον Ραφίκ και τον Αμπντούν. Οι τρεις αυτοί παίκτες είναι πιο κοντά σε εμένα, λόγω θέσης, μπορώ να αντιλαμβάνομαι πιο άμεσα το παιχνίδι και τις κινήσεις τους και να λειτουργούμε μαζί πιο σωστά. Είναι, φυσικά, και οι τρεις εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν και η ποιότητά στους συμπαίκτες μου παίζει πάντα και για εμένα τον ίδιο πολύ μεγάλο ρόλο».

 http://www.sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ