2012-09-01 23:59:02
Φωτογραφία για «Deal» με το Ισραήλ προσμένει η Κύπρος για το φυσικό αέριο
Διαβουλεύσεις στο υπουργείο Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ ανάμεσα σε ομάδα Κυπρίων και Ισραηλινών τεχνοκρατών θα πραγματοποιηθεί αύριο... με κεντρικό ζήτημα την επίτευξη συμφωνίας για διάθεση στην Κύπρο φυσικού αερίου σε συμφέρουσα τιμή.

Στόχος της κυπριακής πλευράς σε αυτό το στάδιο, είναι να πάρει το επίσημο «ναι» του Ισραήλ για τη διάθεση στην Κύπρο ποσότητας 0.5 - 0.7 δισ. κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου ετησίως από το 2015 για 3 έως 5 χρόνια, σε συμφέρουσα τιμή.

Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, δήλωσε ότι έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα, έτσι ώστε αρχές του 2015 να μεταφερθεί στην Κύπρο το φυσικό αέριο, για να καλύψει τις ανάγκες ως τα μέσα του 2017, ή αρχές του 2018, οπότε αναμένεται να υπάρξει στην Κύπρο φυσικό αέριο από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι σε περίπτωση που θα είναι θετική η απάντηση στο αίτημα, τότε δημιουργείται σημαντική υποδομή στη συνεργασία και αξιοποίηση, μέσω Κύπρου, των κοιτασμάτων, που βρίσκονται στην ΑΟΖ του Ισραήλ.

http://www.aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ